2024. február 23., Alfréd

Eger ügye

#eger #adomány #adománygyűjtés #étel

Egerben is gyűjti a tartós élelmiszereket a hétvégén a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Nagy Donát 2021.11.19. 09:25

A felajánlott csomagokat időseknek, nagycsaládosoknak és nélkülözőknek juttatja majd el az Ételt az Életért Alapítvány.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén is megszervezi Karácsonyi Adománygyűjtését, a szolidaritás és az összefogás jegyében, a háromnapos tartósélelmiszer-gyűjtő akcióhoz pedig Eger is csatlakozott – írja az Ételt az Életért Alapítvány alapítója és önkéntese.

 

A közlemény szerint 2006 óta az ünnepek közeledtével az Élelmiszerbank minden évben arra kéri az ország lakosságát, hogy gondoljanak a rászoruló emberekre, családokra, és áruházi vásárlásaik során az ő számukra is tegyenek a kosarukba egy tetszőleges tartós élelmiszert.

A kezdeményezés sikere szerencsére azóta töretlen: az Egyesületnek az elmúlt években Egerben is több tonna adományt sikerült így összegyűjtenie, amiből több a helyi nélkülözőnek tudtak élelmiszercsomagokat biztosítani az ünnepi időszakban.

A gyűjtésre idén november 19. és 21. között, péntektől vasárnapig kerül sor az egri Tesco áruházakban.

A vásárlók által a 3 nap során adományozott termékek értékének további 20%-ával megegyező pénzbeli támogatást nyújt az Élelmiszerbank, amellyel az Egyesület alaptevékenységét, egészéves élelmiszermentő munkáját finanszírozza.

 

Az élelmiszeradományokat az áruházakban az Élelmiszerbank zöld mellényt viselő önkénteseinél lehet leadni, a kasszák közelében kijelölt gyűjtőpontokon. A felajánlásokat mindkét egri TESCO áruházban 19-én pénteken, 15:00-20:00 óráig, november 20-án, szombaton 8:00-19:00 óráig, november 21-én, vasárnap pedig 8:00-18:00 óráig fogadják.

bread-1281053_1280
Fotó: Pixabay

 

A Rákóczi úti áruházban összegyűjtött adományokat az Élelmiszerbank felügyeletével, a gyűjtések helyszínének környéken, az Ételt az Életért Kh. Alapítvány Egri Irodájának közreműködésével is eljuttatja a rászorulókhoz.

Kivételes terheket hozott az idei november a nélkülöző emberek, családok számára. Nemcsak a fűtési kiadások emelkednek a hideg időben, nemcsak gyógyszerre kell többet költeni. Sajnos a koronavírus negyedik hulláma és az élelmiszerárak jelentős megnövekedése is a legkiszolgáltatottabb rétegeket érinti a legsúlyosabban. Ilyenkor még inkább szükség van a munkánkra, ezért minden járványügyi szabályt betartva, megszervezzük az idei adománygyűjtésünket

– mondta el Cseh Balázs, az Élelmiszerbank elnöke.

 

A rászorulók részére az olyan tartós élelmiszerek jelentik a legnagyobb segítséget, mint az étolaj, cukor, konzerv, keksz, csokoládé, bébiétel, liszt, tészta, tartós tej, édesség vagy bármilyen hűtést nem igénylő termék.

potatoes-411975_1280
Fotó: Pixabay

 

Aki a hétvége során nem tud személyesen ellátogatni egyik áruházba sem, de szívesen segítené a gyűjtést, annak a Tesco Otthonról szolgáltatása kínál lehetőséget a jótékonykodásra. Honlapjukon néhány kattintással online is lehet adománycsomagokat vásárolni a nélkülöző családok részére, egészen december 5-ig.

 

Az Élelmiszerbank bízik benne, hogy a háromnapos összefogás nyomán jelentős mennyiségű adománnyal tudja enyhíteni az élelmezési problémákat és szebbé tenni sokezer nélkülöző ember ünnepét.

Az adományokból főként időseket, nagycsaládosokat, fogyatékkal élő embereket, hajléktalanokat és gyermekotthonok lakóit segítik majd.

Partnerszervezetük, az Ételt az Életért Alapítvány naponta 650 adag meleg ételt oszt ki a rászorulóknak és ezt rendszeresen kiegészítik az Élelmiszerbanktól kapott tartós élelmiszerekkel. A hétvégi adományokat is Egerben és a környéken fogják kiosztani az ünnepeket megelőző hetekben. Kérik, hogy aki teheti segítse munkájukat az Élelmiszerbank akciójában adományokkal, élelmiszer alapanyagokkal, vagy önkéntes munkájukkal ezen a hétvégén a felsővárosi TESCO-ban!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló