2023. február 2., Karolina Aida

Eger ügye

#egerplusz #eger #március 15 #ünnepi műsor #megemlékezés

Egerben zenés-táncos ünnepi műsorral tisztelegnek a 48-as hősök előtt

2021.03.12. 14:47

A városi rendezvény ugyan idén is elmarad, de helyi intézmények összefogásának hála lesz ünnepi produkció március 15-én.

A Dobó István Vármúzeum kezdeményezésére és szervezésében készült 2021-ben az 1848-49-es eseményekre emlékező műsor városunkban.

A pandémia miatt elrendelt veszélyhelyzet sem tavaly, sem idén nem tette lehetővé a hagyományos, közös megemlékezést a hevesi megyeszékhelyen. A Dobó István Vármúzeum, az Egri Szimfonikus Zenekar rézfúvósai, a Gárdonyi Géza Színház művésze, a Lajtha László Néptáncegyüttes táncosai, a Legényes Zenekar, valamint a Szent Imre Katolikus Általános Iskola 5.b osztályának tagjai fogtak össze, hogy nemzeti ünnepünkön egy közös produkcióval róják le tiszteletüket a múlt hősei előtt.

- áll a Vármúzeum portálunkhoz eljuttatott közleményében.


Mint írták, minden résztvevő intézmény és művészeti egyesület első szóra csatlakozott a felkéréshez, hiszen számukra is fontos a megemlékezés, valamint az, hogy a járványhelyzet ellenére is élő kapcsolatban maradjanak a közönségükkel, ezt a célt pedig tovább erősíti ez a példaértékű összefogás is.


Az 1848-49-es egri események egy-egy mozzanatát felelevenítő, zenével, tánccal, verssel színesített műsort a Média Eger munkatársai rögzítették a vár zárt kapui mögött, a különböző felvételeket időben és térben elkülönítve, a járványügyi szabályozások maximális betartásával.

Az így készült videót minden résztvevő intézmény március 15-én, reggel 8.00-kor osztja meg saját csatornáin, a TV Egerben pedig 18.30-tól tekinthető meg. 

Az Egri vár Vitézei - a jeles évforduló kapcsán - 18 óra 48 perckor ünnepi díszsortűzzel is tisztelegnek a forradalom hősei előtt.

 

(Indexkép: Kovács Attila / MTI)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló