2024. július 21., Dániel Daniella

Eger ügye

#egerplusz #eger #környezetvédelem #sütőolaj

Mostantól egri ovikban is megszabadulhatunk a használt sütőolajtól

2021.03.09. 14:57

A több ponton gyűjtött olajat újrahasznosítják.

Minczér Gábor alpolgármester kedd délelőtt a Facebookon adott róla hírt, hogy Eger használt sütőolaj gyűjtő akcióhoz csatlakozott. Egyelőre a Biotrans Kft.-vel kötött szerződés alapján 18 gyűjtőedényt helyeztek ki az önkormányzat által fenntartott óvodákban. Hozzátette, hogy törekszenek további gyűjtőedények kihelyezésére is, így a későbbiekben intézményeinkben és reményeink szerint az iskolákban is találkozhat a lakosság a használt sütőolaj elhelyezésének lehetőségével.

 

A "CseppetSem" elnevezésű környezetvéd programban való részvételről tartott tájékoztatón az alpolgármester a heol.hu beszámolója szerint úgy nyilatkozott:

Ezzel megint tettünk egy lépést a környezetvédelem felé, hiszen az olaj rendszerint a szeméttelepekre vagy a csatornákba kerül ahol szennyezi a környezetet, és műszaki problémákat is okoz. A gyűjtőedények telepítése és a szolgáltatás is ingyenes. Sőt, kilónként 25 forintot fizet a cég, így remélhetőleg intézményeink ezáltal kisebb összegeket tudnak majd összegyűjteni

A program koordinátora, Cserháti László közlése szerint az összegyűjtött olajat száz százalékban újrahasznosítják, bioetanol készül belőle. A Heol kérdésére azt is elmondta: közterületekre azért nem javasolják a gyűjtők telepítését, mert azokat gyakorta fosztogatják vagy rongálják, s ezáltal az olaj a környezetet szennyezheti.

 

Eger az első megyeszékhely amely csatlakozott a kezdeményezéshez.

cseppet-se-sutoolaj-facebook
Kép forrása: Minczér Gábor Facebook-oldala
Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló