2022. május 27., Hella

Eger ügye

Januártól betiltanák Egerben a műanyag étkészleteket az önkormányzat támogatta rendezvényeken

2019.11.30. 00:00

Az elképzelés szerint nem lehetne plasztik evőeszközöket, tányérokat és poharakat használni a rendezvényeken.

 

Mirkóczki Ádám polgármester csütörtökön az egri zöldpolitikai intézkedésekről tartott sajtótájékoztatót, amelyen arról számolt be, hogy a környezettudatosság jegyében az önkormányzat 2021. január 1-jétől betilaná az általuk támogatott rendezvényeken a műanyag evőeszközök, poharak és tényárok használatát. A városvezető elmondta, hogy a következő közgyűlésen döntenek majd erről, valamint arról is beszélt, hogy a tervek szerint az Agria-Humán Közhasznú Nonprofit Kft.-vel együttműködve alternatívát is tudnak majd biztosítani a műanyag étkészletek pótlására.

 

A tájékoztatón szó esett annak a nemrég Egerbe érkezett elektromos kukásautó próbaidőszakáról is, amelyhez hasonlókra cserélnék le a város szemétszállítóit az elképzelések szerint. Emellett a polgármester kitért arra, hogy a jövőben LED-es izzókat szeretnének használni az önkormányzatnál, és beszélt a régóta tervezett napelemparkról is, amelynek megépülése az állami támogatás mértékétől függ.

 

Mirkóczki Ádám a TV Egernek nyilatkozva arról beszélt, hogy a napelempark, az elktromos járművek használata és a műanyagok kiszorítása olyan, a környezet- és levegőtisztaság érdekében hozott intézkedések, amelyeket nemcsak saját érdekünkben, hanem elsősorban a jövő generációkért kell meghozni.

 

 

(Indexkép: pixabay.com)

 

Csendes és környezetkímélő: elektromos kukásautót tesztelnek Egerben - VIDEÓ

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló