2021. október 22., Előd

Eger ügye

#eger #mirkóczki ádám #ellenzék

Mirkóczki Ádám: A Momentum élen járt abban, hogy megszűnt a közgyűlési többségünk

2021.03.19. 07:34

Az egriek fele ellenzéki, fele kormánypárti, így mindannyiuk polgármestere kíván lenni - állította Eger városvezetője, akit az ellenzéki pártokat bíráló megjegyzései miatt faggattak egy tévéinterjúban.

53 ezer egri polgármestere vagyok, akiknek a fele ellenzéki, fele kormánypárti. Ez nem úgy működik, hogy én csak egy társadalmi réteget, csak a velem szimpatizálókat szeretném képviselni és nekik megfelelni, hanem mindenkinek - mondta Mirkóczki Ádám csütörtökön az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, ahol az ellenzéki pártokat bíráló megjegyezései miatt faggatták. Arra a riporteri felvetésre, hogy a kormánnyal folytatott tárgyalásokon nem jön rosszul, hogy Eger polgármestere már nem tekinti magát az ellenzék részének, Mirkóczki úgy reagált: nagyon egyszerű dolga lenne így minden városvezetőnek. Az egri polgármester szerint a 2019-es önkormányzati választási kampány során minden egyes beszédében, interjújában elmondta, hogy milyen városvezetési stílust szeretne meghonosítani: a város ügyei nem lehetnek pártpolitikai alapon képviselve, a döntések nem követhetik a pártlogikát.

 

Mirkóczi szerint abban a folyamatban, hogy az Egységben a Városért Egyesület többsége megszűnt az egri közgyűlésben, a Momentum élen járt, a párt részéről pedig elismerték, hogy éppen azért lépett ki a Momentum képviselője a frakcióból, hogy országosan javítsák pozícióikat a többi ellenzéki párt felé. A polgármester elismerte, kisebbségből sokkal nehezebb lesz irányítani a várost.

Állítja, sem a momentumos Keresztes Zoltán, sem Komlósi Csaba, vagyis a két frakcióból kilépő képviselő az elmúlt egy évben egyszer sem kereste meg őt, pedig minden egyes javaslat előtt nyitott, soron kívül beszél a frakció minden képviselőjével, ha hozzá fordulnak. Vagyis nem igaz az a kritika, hogy Egerben olyan vezérelvű városvezetést valósít meg, mint a Fidesz országosan.

A Jobbikkal kapcsolatos korábbi kritikája kapcsán (amely szerint volt pártja kommunikációja "proli") Mirkóczki elmondta, amikor megkapta az érintett interjúban az újságírói kérdést, "elszámolt ötig, hogy most hazudjon, vagy ne". – Az a kommunikáció, amely végtelenül lecsupaszított, krumplistésztáról meg nem tudom még miről szól, az egy kormányzásra készülő pártnál proli. Nem a párt tagjait, szavazóit, szimpatizánsait akartam megsérteni, hanem egy kommunikációs jelenséget tartok prolinak. - közölte a polgármester.

mirkózcki ádám fb közgyűlés

Mirkóczki elmondta, az iparűzési adó megfelezése és a korábbi adóelvonások miatti állami kompenzációról a múlt héten tárgyal a kormány képviselőivel, amelyen a többi megyei jogú város vezetőjéhez hasonlóan bemutatta, milyen veszteségeket szenvedett el a város költségvetése. Hozzátette, konkrét válaszokat még nem kapott, de az ígéretek szerint májusban dönthet a kormány a kompenzációról.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló