2022. január 28., Károly Karola

Eger ügye

#egerplusz #eger #zöldfül #illegális hulladék #szemétszedés

Eger mellett szedték a szemetet a megyei kormányhivatal dolgozói – VIDEÓ

Barna Benedek 2021.11.26. 15:48

A hulladékszedés mellett a hivatal egyik telephelyén egy komposztálót is felállítottak.

 

A héten hazánkban is zajlanak a fenntartható hulladékgazdálkodás fontosságát hangsúlyozó Európai Hulladékcsökkentési Hét eseményei. A kezdeményezéshez  csatlakozott a Heves Megyei Kormányhivatal is csatlakozott: mint arról honlapjukon beszámoltak, a környezetvédelem területén elkötelezett kormánytisztviselők szerdán egy Eger melletti, forgalmas külterületet tisztítottak meg az illegálisan kihelyezett hulladéktól. A több mint húsz zsáknyi hulladék között volt autógumi, kiszolgált vécécsésze és vélhetően lopott, majd eldobott közlekedési tábla is.

 

 

Az akciója egyaránt célozta az illegális hulladéklerakás visszaszorítását és az újrahasznosítás népszerűsítését. Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott azt hangsúlozta, hogy mindenkinek át kell érezni azt a felelősséget, hogy minél egészségesebb, tisztább környezetet hagyjunk az utókorra.

 

A szemészedés mellett a Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály munkatársai felállítottak egy komposztálót is a hivatal Szövetkezet úti telephelyén. A szerves hulladék hasznosításán túl helyben tudják megmutatni az érdeklődőknek, hogy a helyes komposztálás nem jár szaghatással.

 

A kormányhivatal a Hulladékcsökkentési Héthez kapcsolódóan gyermekrajzpályázatot is hirdetett alsó tagozatos diákoknak (ennek részletei IDE KATTINTVA olvashatók).

 

(Indexkép forrása: TV Eger / YouTube)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló