2022. január 18., Piroska

Eger ügye

#egerplusz #eger #támogatás #markhot ferenc kórház

Jelentős felajánlásokból újult meg az egri kórház urológiai osztálya

2021.02.23. 14:04

Két cég támogatta az intézményt.

Az elmúlt évi közel hetven millió forintos műszerfejlesztés és szakrendelői felújítások után az idei évben is folytatódik az urológiai betegek ellátási feltételeinek javítása a Markhot Ferenc Kórházban. Jelentős támogatói forrásból megszépült, komfortosabbá vált az Urológiai osztály. Két cég felajánlásával szebb és kényelmesebb körülmények között gyógyulhatnak itt a betegek – számolt be az egrisztorik.hu a Markhot Ferenc Kórház tájékoztatása alapján.

 

A Mezőkövesdi Bútoripari Kft. közel 7 millió forint értékben újította föl az osztály bútorzatát, a nővérpultot, a kórtermek szekrényeit. A komoly referenciákkal rendelkező cég vezetője Dr. Persze László elmondta: céljuk az volt, hogy adományukkal komfortosabbá tegyék az Urológiai osztályt. A Kállai Term Kft. közel 4 millió forint támogatásának köszönhetően klíma berendezéseket szereltek föl az osztályon, a fürdőszobák új burkolatot, szanitereket, kapaszkodókat kaptak, a kórtermekben új függönyöket helyeztek föl az ablakokra.

markhot-korhaz-egrisztorik-beköldött
Kép forrása: egrisztorik.hu

Az elmúlt évben több mint 50 millió forint értékben korszerű műszereket kapott a Markhot Ferenc Kórház  Urológiai osztálya és Központi Műtője az Aktív fekvőbeteg ellátás forma kiváltása az egynapos sebészeti ellátás rendszerének fejlesztésével elnevezésű pályázati program keretében. Korszerű kézi műszerek (bipoláris rezektoszkópok, ureterorenoszkóp, flexibilis cisztoszkópok, illetve endoszkópos (endovíziós) rendszer segítik az orvosok munkáját a gyógyításban.

 
A műszerfejlesztéssel párhuzamosan a kórház saját forrásból és kivitelezéssel fölújította az urológiai szakrendelők helyiségeit. A közel 70 négyzetméteren 4 urológiai szakrendelő újult meg. A helyiségek  új kerámia padlót és falburkolatot kaptak, korszerű LED világító testeket építettek be és új bútorzattal is gazdagodtak. Az urológiai szakrendelőkben több funkcionális helyiség is szolgálja a betegek és a dolgozók kényelmét.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló