2024. június 23., Zoltán

Eger ügye

#eger #légszennyezettség #szálló por

Megint gondot okoz a szálló por: Egerben újra rossz levegőt mértek, és a helyzet tovább romolhat

EÜ/MTI 2021.03.04. 15:28

Országszerte nőtt a légszennyezettség.

A hétvégén érkezett hidegfront hatására csökkent itthon a légszennyezettség, és a legtöbb helyen, így Egerben is elfogadható lett a levegőminőség. Időközben azonban ismét romlott a helyzet, és ismét országszerte problémát okoz a szálló por.

 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtöki, aktualizált térképén Putnokot, Kazincbarcikát és Sajószentpétert jelölték a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel, Miskolc, Nyíregyháza, Sopron és Mosonmagyaróvár levegőjét egészségtelennek minősítették.

 

További tizenhét településen kifogásolt a levegőminőség. Ezek: Budapest, Vác, Dorog, Százhalombatta, Salgótarján, Eger, Oszlár, Hernádszurdok, Debrecen, Szeged, Pécs, Székesfehérvár, Várpalota, Ajka, Győr, Szombathely és Szentgotthárd.

304-levegő
Kép forrása: nnk.gov.hu

Az NNK az érintett települések levegőminőségi előrejelzésében egyes helyeken azt írta: nem várható jelentős változás; míg másutt: további romlás várható, és Eger az utóbbi csoportba tartozik.

 

Az NNK korábban arra figyelmeztetett, hogy a rossz levegőminőségű településeken az érzékeny lakosságcsoportba tartozók (gyermekek, krónikus betegségben szenvedők, idősek) légúti tüneteket tapasztalhatnak. A krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak, szükségük lehet egyéni védekezésre az egészségtelen és veszélyes minősítést kapott településeken. Nekik azt javasolják, hogy kevesebbet legyenek a szabadban.

 

(Indexkép: Komka Péter / MTI)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló