2023. február 2., Karolina Aida

Eger ügye

#eger #markhot ferenc kórház #rendelőintézet

Miért nem lehet átjárni az egri kórházon? Itt a főigazgató válasza

Barna Benedek 2021.08.18. 16:09

Dr. Vácity József megindokolta, hogy miért csak a dolgozók használhatják a rendelőintézet udvari ajtaját.


Az egyik helyi Facebook-csoportban megjelent egy poszt, amelynek írója nehezményezte, hogy a patakparti bejáraton keresztül a rendelőintézetbe nem lehet bemenni, és onnan a kardiológiára sem lehet átjutni, ennek nyomán az egerhirek.hu megkérdezte a kórház vezetését, mi az oka a tiltásnak.

 

A poszt, amelyet a lap idézett, úgy szólt: "tud-e logikus magyarázatot adni arra, hogy a patakparti bejáraton keresztül miért nem lehet bemenni az sztk-ba, illetve az sztk felől miért nem lehet átmenni a kardiológiára? … Továbbá, ha már megkerültem az egész tömböt és leadtam a véremet az sztk-ban, akkor miért kell újra tömböt kerülnöm, hogy időpontot kérhessek a kardiológiára, holott ott állok a kartonozó előtt?"

 

Az Eger Hírek közvetlenül a Makhot Ferenc Kórház főigazgatójától, dr. Vácity Józseftől kért magyarázatot. Ő válasza elején leírta, hogy az intézménynek több bejárata van: a Knézich utcai főbejárat, a Rendelőintézet bejárat a Knézich utcáról és az Árva közi porta bejárat. Majd azzal folytatta, hogy

sajnálatos módon az egri polgárok jelentős része átjáróháznak tekinti a kórházat a Knézich utca és a piac között. Ezért a rendelőintézet udvari ajtaja csak a munkatársaim számára jelent be- és kijáratot

– szögezte le.

markhot-rendelointezet-mfkh-hu
Kép forrása: mfkh.hu

 

A főigazgató egyúttal azt is jelezte, hogy a fent idézett posztban szereplő kardiológiai példa nem valós, mert a rendelőintézetből az épületen belül is át lehet jutni a belgyógyászati tömb földszintjére, például a kardiológiára, vagy a gasztroenterológiára. "Igen, ez hosszabb út megtételét jelenti, de a kórházban rendnek és fegyelemnek kell lennie" – tette hozzá.

 

Dr. Vácity József azzal zárta válaszát, hogy ha sokak számára a kórház nem átjáróház lenne, akkor természetesen ki lehetne nyitni a rendelőintézet udvari ajtaját.

Minden az egri polgárokon múlik

– írta.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló