2023. szeptember 26., Jusztina

Eger ügye

#eger #kollégium #járványügyi intézkedések #védettségi igazolvány #eszterházy károly katolikus egyetem

Védettségi igazolványra van szükségük az egri egyetem kollégistáinak

Barna Benedek 2021.08.19. 13:40

Nem csak a magyar okmányt fogadják el.

 

Az egyetemeken ezúttal is a járványügyi védekezés jegyében indul a tanév. Ahogy arról portálunk is beszámolt, a gólyatáborokon való részvétehez védettségi igazolványra lesz szükség, amit a legtöbb helyen, így Egerben sem válthat ki egy koronavírusteszt.

 

Az egri egyetem a táborozók mellett a kollégistáktól szintén elvárja, hogy legyen védettségi kártyájuk. A rektor és a gazdasági főigazgató erre vonatkozó, együttes utasítása, amelyet az intézmény honlapján tettek közzé, úgy fogalmaz:

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem kollégiumi férőhelyeinek igénylésére illetve kollégiumi férőhely használatára kizárólag koronavírus ellen védett személy jogosult .

vedettsegi-ig-mti-róka-lászló
Fotó: Róka László / MTI

Az utasítás szerint a nem magyar állampolgár hallgatók számára, akik az ország területére karanténkötelezettséggel lépnek be, ideiglenesen elkülönített kollégiumi elhelyezést biztosítanak, azonban a karanténidőszak leteltét követően ők is csak igazolvány birtokában maradhatnak.

 

Az egyetem a magyar mellettelfogadja az uniós Covid-igazolványt, és azoknak az államoknak az igazolványait, amelyekkel Magyarország megállapodott az okmányok elismerésről. 

 

 

(Indexkép forrása: Híradó / YouTube)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló