2022. augusztus 11., Zsuzsanna Tiborc

Eger ügye

#egerplusz #eger #koncertfilm #kerekes band #török fürdő

Az egri Török Fürdőben forgatott koncertfilmmel jelentkezett a Kerekes Band

2021.01.22. 13:53

Igazi keleti hangulat.

Legnehezebb forgatásán van túl az Egerben alapított világzenei együttes, a Kerekes Band, amelynek új, a hvg.hu-n debütáló koncertfilmjét az egri Török Fürdőben vették fel Szőke Barna rendező irányításával. A helyszínként szolgáló medencét 21 órakor kezdték leereszteni, csak ez után indult a színpadépítés és a hang-fénytechnika beszerelése. A forgatás éjfélkor kezdődött és hajnal fél 4-ig tartott, 32 fokban, 100 százalékos páratartalom mellett.

 

„A Bakui Magyar Nagykövetség keresett meg minket, hogy az elmaradt kaukázusi turnénk helyett nagyon örülnének egy türk tematikájú koncertfilmnek. Ekkor kezdtük meg a tárgyalásokat az egri Török Fürdővel, akik végig nagyon pozitívak és segítőkészek voltak: a zenekari próbákat például a leengedett medencében zárás után tartottuk" – mesélte Fehér Viktor, az együttes dobosa.

 

Mint mondta, az aranykupola alatti öt másodperces visszhang teljesen más zenei gondolkodást igényelt:

Azonnal láttuk, hogy minden számunkat át kellett hangszerelni, szerkeszteni. A magas páratartalom és az egyedi látványvilág mellett a zenekarra jellemző magas szintű muzikalitás is nagy hangsúlyt kap ebben a történelmi atmoszférában. A saját szerzeményeink mellett hat türk dalt is átdolgoztunk a Kaukázustól Belső-Ázsiáig, így például az anatóliai rock stílus egyik nagy slágerét, a Yektét Zsombor törökül énekli

A Live: Water című anyaggal a zenekar – szokásától eltérően – teljesen akusztikus hangszerelésben jelentkezik. Koncertfilmjüket hat országban – Azerbajdzsánban, Kazahsztánban, Kirgizisztánban, Törökországban, Üzbegisztánban és Türkmenisztánban – mutatják be.

 

A Water egy négyrészes koncertfilmsorozat második állomása: az első rész a hollókői vár tetején rögzített Live: Air nemrégiben önálló albumként is megjelent. A Kerekes Band tavasszal Fire címmel egy akusztiks népzenei, míg nyáron a rockosabb hangvételű Earth megjelenését tervezi.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló