2021. május 6., Ivett Frida

Eger ügye

#egerplusz #eger #rali #eger rally

Eger idén Ózddal közösen rendez ralit

2021.04.25. 08:11

Májusban lesz a háromnapos rendezvény.

Már elstartolt az idei rali szezon, amelynek következő állomását május 14. és 16. között a Q8 Oils Eger–Ózd rali jelenti.

 

A magyar ralibajnokság második futamát a teljes hazai mezőny számára hirdetik – nyilatkozott a Heolnak Marosréti Ervin, az esemény médiafelelőse.

Az idei alapvetően más lesz, mint az előző évek versenyei, ugyanis most Ózddal közös a program. Tudjuk, hogy a városok számára is nagyon nehéz időszak ez, és az önkormányzatok nincsenek könnyű helyzetben. Éppen ezért két központtal rendezzük az aszfaltos viadalt. Eger és Ózd is nagyon szívesen fogadott bennünket az elmúlt években, idén sincs másképp. Heves és Borsod megye ezen részén nagyon szeretik ezt a sportot, s most igyekszünk nekik egy igazán kompakt, háromnapos rendezvényt lebonyolítani

– közölte Marosréti Ervin

eger-rally-mti-fotó
Fotó: MTI

A Q8 Oils Eger–Ózd rali a borsodi város stadionjában pénteken kezdődik a prológgal, majd szombaton rajtol az éles küzdelem. A második versenynapon hegyháti pályákat használnak a párosok. Az első szakasz Sátáról indul és a Kiskapudi tetőig tart, utána a Királdi körgyorsasági következik, amelynek a célja Sajómercsén lesz. Mindkét pályán három kört bonyolítanak le, ezután a mezőny átköltözik Egerbe.

Vasárnap Hevesben a Bátor–Pétervásárai elágazás, Sirok–Egerbakta és a Szarvaskő–Egerbocs közötti gyorsaságikat jelölték ki a rendezők. Utóbbit kétszer, előbbi kettőt háromszor teljesítik a benevezett párosok. Ezután – ha lehetséges – a legjobbakat a szokás szerint a Dobó téren köszöntik.

A szervezők bíznak benne, hogy akkor már sokan szurkolhatnak a kedvenceiknek a pályák szélén.

Természetesen minden olyan óvintézkedést betartunk, amit a kormány előír, és a szabadtéri rendezvényekre vonatkozik. A verseny május közepén lesz, ezért elképzelhető, hogy addig még a szabályozásban lesznek változások. Folyamatosan figyelemmel kísérjük az előírásokat, melyeket maximálisan betartunk, illetve a nézőkkel is igyekszünk betartatni – amennyiben akkor már lehetnek szurkolók az eseményen

– fogalmazott Marosréti Ervin.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló