2021. november 28., Stefánia

Eger ügye

#eger #felsőváros #kutyapiszok #önkéntesség

Önkéntesek segítségével szabadítanák meg a kutyapiszoktól az egri Felsőváros közterületeit

Barna Benedek 2021.07.06. 11:13

A későbbiekben más városrészek is sorra kerülhetnek.

Az Egri Felelős Kutyások Egyesülete a napokban a közösségi oldalán hirdette meg, hogy kutyapiszokszedő akcióba kezdenek a városban.

A kérdésükre, hogy melyik városrészen tudnának a legtöbbet segíteni, a legtöbb jelzés a Felsővárosból érkezett, így ott fognak kezdeni.

Az egyesület vezetője, Faragó Mariann az egerhirek.hu-nak elmondta: bíznak abban, hogy sokan csatlakoznak majd a felsővárosi akcióhoz, amelyet július 17-én, szombaton délelőtt tartanak, szándékosan nem a legmelegebb órákban. Hangsúlyozta: a kezdeményezésükkel szeretnénk felhívni a kutyatartók figyelmét, hogy fontos a környezetünk védelme, a tisztaság megőrzése.

A kutyások is szeretnek tiszta fűben, tiszta cipővel járni, nem beszélve a gyerekekről, akiknek pláne nem egészséges "kutyakakiban dagonyázni"

– fogalmazott.

dog-5928690_1280-
Fotó: pixabay.com (Képünk illusztráció)

Faragó Mariann azt külön kiemelte, hogy

fontos lenne a kutyafuttatók környékén és a lakótelepeken felmérni a kutyakukák meglétét, illetve hogy hol van még ezekre szükség.

Hamarosan saját Facebook-eseményt is létrehoznak az akciónak, és bíznak abban, hogy a felsővárorosi alkalmat követően megfelelő számú önkéntessel folytatás következhet a későbbiekben a város más részein is. Az önkéntesek jelentkezését az info@egrifeleloskutyasok.hu e-mail címen várják.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló