2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#egerplusz #eger #adomány #jótékonyság #eszterházy károly katolikus egyetem

Az Ukrajnából menekülteket segítették az eladott Eszterházy Kedvezménykártyák árából

Barna Benedek 2022.05.25. 16:26

Az Egerben befogadott menekülteknek vásárolt higiéniai termékek és tisztálkodási szereket, élelmiszereket az egyetem hallgatói önkormányzata.

 

Háborús menekülteken segített az Eszterházy Kedvezménykártya – számolt be az egri egyetem honlapja.

 

Az Eszterházy Kedvezménykártya program részeként egy egyedi névvel, Neptun kóddal és érvényességi idővel ellátott plasztik kártya kiváltásával az egyetem hallgatóinak, oktatóinak és dolgozóinak lehetősége van a csatlakozott partnereknél különböző kedvezményeket igénybe venni szolgáltatásaikra, termékeikre.

 

A program már jól kialakult rendszerré vált az évek során, és miután korábban támogatták többek között az egri állatmenhelyet és a Vöröskeresztet, a félév alatt befolyt összeget ezúttal is jótékony célra fordította az EHÖK elnöksége: ebben a félévben a háborús menekülteket segítették a pénzből.

egyetem-ukrajna-segítség
Fotó: Nagy Adrienn / uni-eszterhazy.hu

Az egyetem beszámolója szerint a tavaszi félévben érvényesített vagy újonnan megvásárolt kedvezménykártyákból 60 ezer forint gyűlt össze, amelyet a jelenleg Sas Úti kollégiumban lakó Ukrajnából háború elől menekültek részére ajánlottak fel. Az összegből többek között a higiéniai termékek és tisztálkodási szereken kívül tejet, kávét és kekszet is vásároltak. Közleményében az egyetem minden kártyatulajdonosnak köszönetet mondott.

 

Az Eszterházy Kedvezménykártyáról, a programban részt vevő partnerekről és kedvezményekről bővebben az egyetemi honlapon lehet olvasni, ezen a linken.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló