2021. augusztus 6., Berta Bettina

Eger ügye

#eger #érsekkerti nyári játékok

Bejelentették: idén nem rendezik meg Egerben az Érsekkerti Nyári Játékokat

Barna Benedek 2021.07.21. 16:47

Nem akartak még egy olyan évadot, amikor nincs nagyszínpadi bemutató.

 

Az Egri Érsekkerti Nyári Játékokat szervező Pinceszínház oldalán szerdán bejelentették, hogy ebben az évben elmarad a rendezvény, amit azzal indokoltak, hogy a nyitás számukra túl későn érkezett.

Nem volt könnyű meghoznunk a döntésünket, hogy az idén kihagyjuk az Egri Érsekkerti Nyári Játékokat, de nem volt más választásunk! Az új, nyári bemutatókra már áprilisban elkezdődnek az előkészületek, amire a vészhelyzet miatt az idén sem volt lehetőségünk.

– fogalmaztak.

 

Mint írták, nem szerettek volna egy olyan megoldást, hogy nem állítják fel a nagyszínpadot, csak a kamaraszínpadon játszanak, ezt ugyanis túl nagy kompromisszumnak érezték volna.

Arra az elhatározásra jutottunk, hogy kevesebbel nem érjük be, mint amit eddig biztosítani tudtunk Nektek és a Közönségnek. Tavaly már lement egy évad új, nagyszínpadi bemutató nélkül, az idén készültünk egy kamara bemutatóval, de még egy ilyen nyarat nem vállalhatunk be, mert azt méltatlannak tartjuk mindenkivel szemben. Úgy gondoljuk, sokkal többet használ, ha jövőre megerősödve vágunk neki a közös nyárnak.

– áll a közleményben.

 

Tatár Gabriella főszervező a döntés kapcsán az egerhirek.hu-nak elmondta, hogy több tervezett bemutatójuk jövőre marad, lesz viszont egy előadásuk, amelyet már idén is láthat a közönség: a Hat hét, hat tánc című, a Szegedi Nemzeti Színházzal közös darabjukat Eger helyett a Tisza fővásorában mutatják be.

 

 

(Indexkép forrása: mindenamieger.blogspot.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló