2024. május 27., Hella

Eger ügye

#eger #egészségház utca #lomtalanítás #szórólap

Lomtalanításról szóló hamis szórólapok kerültek egri postaládákba – Figyelmeztet az önkormányzat

Barna Benedek 2021.10.04. 13:09

A szórólapokat nem Eger önkormányzata készítette és adta ki.

 

Az egri Egészségház utcában lomtalanításról értesítő szórólapok kerültek a postaládákba. Miután erről az önkormányzat is értesült, közleményben jelezték, hogy ezeket nem ők készítették és adták ki. A portálunkhoz hétfőn eljuttatott tájékoztatóban így fogalmaznak:

Ezúton szeretnénk hangsúlyozni, hogy a közterületek rendjének és tisztaságának érdekében, az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. egész évben folyamatosan, de szigorúan előre egyeztetett munkanapokon végez lomtalanítást, amelyet a közszolgáltató hivatalos úton előre jelez az érintetteknek.

Hozzáteszik, hogy a hulladék bejelentés nélkül történő kihelyezése illegális hulladéklerakásnak minősül és tilos, a szabálytalankodóknak bírságot kell fizetniük.

A lomtalanítás során a közterületre kihelyezett lom a közszolgáltató tulajdonát képezi, így annak a közszolgáltatón kívül más által történő elszállítása jogtalan elszállításnak minősül.

– zárul az önkormányzati közlemény.

 

Aki tehát találkozott ilyen szórólappal, az tudjon róla, hogy hamis!

 

Frissítés: a hírre reagálva a Hulladékgazdálkodás kiadott egy lomtalanítási tájékoztatót, amelyben jelzik, hogy a lomtalanítási igény benyújtható személyesen az ügyfélszolgálatukon (Eger, Homok u. 26.) vagy a honlapjukon keresztül.

 

A lomtalanítás megrendelése az alábbi módon történik:

 

– Aki személyesen intézi, annak az ügyfélszolgálaton egy Lomtalanítási adatlapot kell kitöltenie, és egyeztetik vele a szállítása dátumát, miután a befizetései ellenőrizték (a cég telefonon vagy e-mailben jelzi, ha nem valamilyen oknál fogva arra a napra mégsem tudják vállalni a szállítást).

 

– Aki a weboldalon jelzi az igényt, az kap egy visszaigazoló üzenetet (tartozás esetén arról üzenetet küldenek), majd a végleges időpontról jóváhagyó e-mailt küld a Hulladékgazdálkodás. Fontos, hogy a végleges visszaigazoló e-mail nem egyből a bejelentés után, hanem csak később érkezik meg, és ezt az üzenetet minden esetben meg kell őrizni a postafiókban a későbbi egyeztetések miatt (ennek hiányában nem tudják az elmaradt/teljesítetlen lomtalanításból adódó reklamációt elfogadni).

 

(Indexfotó: TV Eger / YouTube – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló