2024. július 20., Illés

Eger ügye

#eger #zöldfül #állatvédelem #állatmenhely

Rosszul viselik a hőséget az idős kutyusok, segítséget kértek az egri állatvédők

Barna Benedek 2021.07.28. 15:19

Klímára volna szükségük.

 

Közösségi oldalán kért segítséget az egri Állatokat Védjük Együtt Alapítvány. Azt írták, hirtelen számos öreg kutyájuk lett rosszul ebben a hőségben, az állatok szervezete nem bírja ezt az óriási megterhelést. Mivel állatorvosi kezeltetésre vagy műtétekre szorulnak, így őket a beteg, lábadozó részlegen tudják elhelyezni, ahol azonban nincs klíma, a ventillátor pedig nagyon kevés.

A beteg idős kutyusoknak élet-halál kérdés, hogy be tudjunk szereltetni egy klíma készüléket

– írják.

 

Ehhez biszont sürgős segítségre lenne szükségük. Hozzáteszik:

A megterhelés és a hosszú távú üzembiztos működés miatt sajnos csakis új, modern készülék jöhet szóba. A csoda az lenne, ha esetleg az öreg beteg vagy műtött állataink kaphatnának egyet felszerelve, de igazából minden megoldás érdekel minket, amivel elérhető feltételekkel, mielőbb megoldódna ez a probléma.

Aki segíteni szeretne valamilyen módon segíteni az állatvédőknek, az alábbi posztban leírt elérhetőségükön keresheti az alapítványt. A bejegyzésben emellett a számlaszámukat is feltüntették az adományoknak.

 

Frissítés(07.29): Csütörtökön az alapítvány azt a jó hírt közölte, hogy hamar reagáltak a segítségkérésükre, és adományként kaptak egy klímát a lábadozó részlegre, az adományokból pedig egy másikat is tudnak venni.

 

 

(Indexfotó: pexels.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló