2024. május 24., Eszter Eliza

Eger ügye

#momentum mozgalom #donáth anna

Donáth Anna arcával indít Igazságkiállítást a Momentum, Egerben is láthatóak a plakátok

Csarnó Ákos 2022.11.09. 16:56

Donáth Anna arcával fémjelzett Igazságkiállítást indított a Momentum, aminek keretein belül országszerte, két hétig óriásplakátokon hirdetik azokat az igazságokat, amelyeket Donáth Anna a választásokat követő publikációiban kimondott, miközben a Fidesz elhallgatta azokat. A plakátokat egyszerre több helyen mutatták be a közönségnek, többek között Egerben is.

 

Kele János, a Momentum elnökségének tagja és Lőcsei Lajos országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót a plakátok előtt szerdán, Egerben, a Kepes Központ előtt.

 

 

Kele szerint egy ellenzéki pártnak ma Magyarországon az egyik legfontosabb felelőssége és kötelessége, hogy az igazságról tájékoztassa az embereket. 

Egy olyan kormány van ma hatalmon, amelyik 12 évnyi rossz kormányzással súlyos megélhetési válságba sodorta Magyarországot. Annak, hogy ez a kormány ma ennek ellenére kétharmados többséggel kormányozhat, egyetlen oka van. Az, hogy hazudtak. Hazudtak éjjel, és hazudtak nappal is, hogy egy klasszikust idézzek.

Szerinte mindenkit átvertek, beleértve a saját szavazóikat is. Átverték először akkor, amikor fideszes gazdasági csodáról hazudtak. Aztán mindenkit átvertek másodjára is, amikor az áprilisi választások előtt azt hazudták, hogy nem lesznek megszorítások és hogy marad a rezsicsökkentés. Azóta látjuk: mind hazugság volt.  És most harmadjára is átvernek mindenkit. Mert azt hazudják, hogy nem is olyan nagy a baj, és urai a helyzetnek.

 

 

 

Lőcsei úgy folytatta, hogy rámutatott: Donáth Anna az elmúlt hónapokban számos alkalommal leplezte le a kormány hazugságait, és mondta ki az igazságot. A Momentum pedig úgy döntött, hogy az ország több pontján Igazságkiállítás néven egy tájékoztató kampányt is indít ezekből az igazságokból. 

 

A kiállításban összeszedték az elmúlt hónap néhány jellemző hazugságát a kormány részéről, és azt is odaírták, hogy ezzel szemben mi az igazság. Rezsicsökkentés, megszorítások, infláció, tanárhiány - csupa olyan téma, amiben a kormány átverte az embereket, és tudatos hazugságokkal próbálja ma is leplezni, hogy nagy a baj.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló