2021. május 12., Pongrác

Eger ügye

#egerplusz #eger #bródy sándor megyei és városi könyvtár

Még várni kell, hogy látogatható legyen az egri könyvtár, addig is FOTÓKON mutatjuk megújult épületét

2021.02.10. 14:49

Kölcsönözni már lehet, de a Nagypréposti Palota belsejét egyelőre csak képeken csodálhatjuk.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, január végén adták át a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárnak otthont adó Nagypréposti Palota megújult épületét.

 

Az épület rekonstrukciója során megújult a teljes elektromos hálózat, a pince vízzáró szigetelést kapott, a teljes homlokzatot, a tetőszerkezetet és a tetőfedést is felújították. A homlokzati fanyílászárókat lecserélték, a meglévő-megmaradó ablakokat pedig rekonstruálták. A liftakna beépítésével megvalósult az akadálymentesítés is.

 

Egyelőre azonban személyesen nem látogatható a könyvtár. Tőzsér Istvánné igazgató a Heolnak a napokban azt nyilatkozta, hogy már teljesen elkészültek a felújításokkal, az utolsó simítások vannak csak hátra, azonban a megnyitó napja még kérdés, teljes egészében a járványhelyzet alakulásától függ.

Attól a pillanattól kezdve, hogy zöld utat kapunk egy hét alatt meg tudjuk szervezni a megnyitót. Ám jelenleg sem kell a köteteket nélkülöznie olvasóinknak, újra van lehetőség előzetes egyeztetés alapján könyveket, könyvcsomagokat kérni, s a kikölcsönzött műveket is vissza tudják hozni. A megyei könyvtár a települések bibliotékáiba is folyamatosan szállítja az igényelt olvasmányokat

– fogalmazott Tőzsér Istvánné.

 

Amíg nem léphetünk be a megújult Nagypréposti Palotábába, be kell érnünk az MTI fotósa, Komka Péter által készített fényképekkel, amelyeket a könyvtár közösségi oldalán osztottak meg:

 

#GALLERY_21#

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló