2021. május 10., Ármin Pálma

Eger ügye

Azt mondják, ettől köszönt be a huszonegyedik század Egerbe

2019.02.13. 18:58

És egyébként van is benne valami.

 

Eger önkormányzata újabb, nagy lépést tett a környezettudatosabb egri hétköznapokért, a 21. századi Eger építéséért – írja a városházi közlemény szerda délután. Mielőtt arra gondolnánk, hogy most és azonnal látványosan fejlesztik a városi és környéki tömegközlekedést, garantálják, hogy a szelektíven összegyűjtött hulladékot nem öntik össze, vagy esetleg önkormányzati támogatást írnak ki lakások szigetelésére, netán elindul egy smart city program, nos, nem ekkora lépésről van szó. De kétségkívül lépés ez is, ugyanis öt új elektromos gépjármű-töltőpontot építettek ki Egerben, és ezeket a töltőpontokat a napokban üzemelték be.

 

 

„Egy olyan, völgyben elhelyezkedő városban, mint Eger, csaknem a legnagyobb környezetszennyező forrás a közlekedés. Nem mindegy tehát, hogy az önkormányzat segíti-e a terület átalakítását, intézkedéseivel, döntéseivel ösztönzi-e az autósokat arra, hogy bátran váltsanak elektromos autóra. A célunk az, hogy segítsük az egrieket az elektromos technológia használatára, valamint az alternatív közlekedési módok, a közösségi közlekedés igénybe vételére, a kerékpáros közlekedésre és a gyaloglásra” – írja az önkormányzat picit ömlengősen, de összességében nagyon helyesen.

 

Az öt töltőpont több mint 17 millió forintba került, ebből 12,3 millió volt az állami támogatás. Az 5 új elektromos töltőpontnál egyszerre összesen 10 autó töltésére van lehetőség, hiszen minden töltőállomás 2 db 22 kW teljesítményű gyorstöltőt (AC töltő) tartalmaz. A töltőfejek mellett kialakított parkolóhelyeken kizárólag e-autók várakozhatnak, azok is csak a töltés idejére.

 

Az elektromos autótöltő segítségével az összes, jelenleg forgalomban lévő autó feltölthető 2-6 óra alatt a megfelelő töltőkábel használatával. Az új töltőpontok az alábbi helyszíneken találhatóak:

 

– a Klapka Gy. u. 5. sz. előtt,

– a Hadnagy utca–Mocsáry Lajos utca kereszteződésénél,

– a Kacsapart utcai (Domus) parkoló (Bródy Sándor–Városfal utca kereszteződésénél),

– a Knézich Károly utca (Tűzoltó tér felőli északi szakasz),

– a Kallómalom utca 62. és 68. szám között.

 

 

És hogy teljes legyen a történet, a töltőpontok szerdai átadóján – nem fogják kitalálni – egy fideszes önkormányzati képviselő jelenthette be az egyedülálló fejlesztés átadását. Kovács-Csatlós Tamás (fenti képünkön) aztán rá is dugta, amit rá kellett, és máris elkészült egy szuper kis Nissan-reklám.

 

 

 

 

(A fotókat az egri önkormányzat küldte, és Nemes Róbert készítette.)

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló