2023. február 2., Karolina Aida

Eger ügye

#egerplusz #eger #verseny #tűzoltó

Az ország legmagasabb épületét mászta meg az egri tűzoltónő a lépcsőfutó versenyen – FOTÓK

Barna Benedek 2021.05.10. 19:22

Teljes védőfelszerelésben kellett kapkodni a fokokat.

Május 8-án, szombaton került volna sor a Berlin Firefighter Stairrun lépcsőfutó versenyre, de a járványhelyzet miatt a német kollégák a rendezvény törlése mellett döntöttek. A futni vágyók azonban nem maradtak lépcsőzés nélkül, hiszen a német szervezők virtuális formában mégis lebonyolították a versenyt – számolt be a katasztrófavédelem Facebook-oldala hétfőn.

 

Mint írták, a cél így is az eredeti helyszín, a berlini Park Inn 40 emeletének vagy a 120 méter szintmagasság megtétele volt. Ezt lehetett egyszerre, de akár részletekben is teljesíteni. Az ország legmagasabb épülete, a pécsi TV-torony tökéletes helyszín volt a kihívás teljesítésére, így három tűzoltó neki is vágott a nem mindennapi feladatnak: az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról Istványi Nóra tűzoltó főhadnagy, a szolnoki hivatásosoktól Czifra Zsolt tűzoltó őrmester és a III. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról Molnár Máté tűzoltó százados gondolta úgy, hogy teljesíti a lépcsőfutó versenyt.

 

A tűzoltóknak a 75 méter magasságig nyúló lépcsősort csaknem kétszer kellett megmászniuk, hogy teljesítsék az embert próbáló kihívást – mindezt ráadásul a verseny szabályai szerint teljes védőfelszerelésben, légzőpalackkal. Mivel párban kellett lefutni a versenyt, Czifra Zsolt kétszer is megtette a negyven emeletnyi magasságot.

 

Negyven emelet futva, teljes védőfelszerelésben Május 8-án, szombaton került volna sor a Berlin Firefighter Stairrun...

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2021. május 9., vasárnap

 

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beszámolója szerint a hatvani hivatásos tűzoltó, Bősze Balázs zászlós szintén elfogadta a kihívást, megmutatta, hogy kondícióját a vírushelyzet alatt is töretlenül sikerült megőriznie. Ő egy hatvani tízemeletes házat nézett ki magának, majd teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékkel a hátán négyszer felfutott a tizedik emeletre, ami mindössze 10 perc és 48 másodperc alatt sikerült.

hatvan-tuzolto-verseny
Kép forrása: heves.katasztrofavedelem.hu
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló