2024. április 20., Tivadar

Eger ügye

#városháza #parkolóház #evat

Az EVAT Zrt. szerint a „legjobb” a 6 éves szerződés, a polgármesternek továbbra sem tetszik

Csarnó Ákos 2023.05.24. 14:42

 

Az EVAT Zrt. közleményben adott tájékoztatást, hogy a korábbi rendkívüli Közgyűlésen felvetett Katona téri parkolóház ügyében felmerülő hasznosítási tervek közül szerinte melyik a leg kifizetődőbb. (Az viszont tény, hogy jó megoldás nem létezik, csak a rossz és a rosszabb lehetőségek közül lehet választani).

Az EVAT Zrt. Mirkóczki Ádám Polgármester Úr felhívására szakértők bevonásával megvizsgálta a Katona téri Parkolóházzal kapcsolatban a közgyűlés elé terjesztett javaslatokat. Számításaink szerint gazdasági szempontból az összes feltétel figyelme vételével a Közgyűlés által elfogadott 6 éves szerződés feltételei a legkedvezőbbek az önkormányzat és így a város számára. Álláspontunk szerint a konstrukciót kiszámíthatóvá teszi a szerződés határozott időtartama alatt az inflációmentes fix bérleti díj, ugyanakkor a több éves vételi lehetőség széleskörű döntési szabadságot ad a közgyűlésnek. A bérleti díj beszámítása a vételárba pedig kifejezetten előnyös a város számára. Amennyiben mindkét fél- az önkormányzat és az Agria Parkoló Kft. – aláírja a szerződést, az EVAT Zrt. szakmailag készen áll a parkolóház üzemeltetésére.

A cég közleményére Mirkóczki Ádám polgármester a következőket válaszolta:

Az EVAT Zrt. a polgármester folyamatos presszionálása és az állandó politizálás helyett jobban tenné, ha legalább a látszat erejéig megpróbálna érdemi, szakmai munkát folytatni, noha erre már jó ideje képtelen

.

A parkolóház tekintetében azt javaslom az EVAT Zrt. igazgatóságának, ha gazdaságilag annyira kedvező a Csetneki által titokban lemutyizott új szerződés, akkor hajrá, ne fogják vissza magukat és bérelje ki közvetlenül az EVAT az ingatlant és üzemeltessék önkormányzati támogatás és veszteségfinanszírozás nélkül.

 

Hiszen ahogy írják, minden bizonnyal „a konstrukciót kiszámíthatóvá teszi a szerződés határozott időtartama alatt az inflációmentes fix bérleti díj, ugyanakkor a több éves vételi lehetőség széleskörű döntési szabadságot ad” számukra is.

 

Ellenben, ha mégsem tudják kigazdálkodni a rentábilis üzemeltetés költségeit és nem élnek a közvetlen bérlés lehetőségével, akkor fejezzék be a politikai hangulatkeltést és maradjanak legalább csendben, ne kérjék tőlem, hogy hűtlen kezelést elkövetve csődbe juttassam a várost.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló