2024. február 25., Mátyás

Eger ügye

#városháza #parkolóház #evat

A parkolóház ügyében megszólalt az EVAT is

Csarnó Ákos 2023.05.20. 13:05

Dr. Csetneki Attila képviselő javaslatot terjesztett elő, mivel az Agria Parkoló Kft. (a parkolóház tulajdonosa) vezetőjével tárgyalt az épület hasznosítását illetően. Az ő tervei szerint 6 évre történne a bérlés, havi bruttó 6,7 millió forintért, illetve az önkormányzat lehetőségét kap a parkolóház 942 millió forintos kezdő vételáron való megvásárlására, úgy, hogy a kifizetett bérleti díj beszámítana a vételárba. A hatodik év végéig – amennyiben nem történik meg addig az adásvétel – az ár inflációt követő mértékkel emelkedik, elérheti az 1,8 milliárd forintot.

 

Noha a Közgyűlés elfogadta a tervet Mirkóczki Ádám jelezte, hogy a döntést megvétózza. Ez azt jelenti, hogy négy hónap küszködés után, május végén sem fog megnyílni a parkolóház. A polgármester továbbá politikai utas-tásra hozott döntésnek minősítette a parkolóház bezárását.

 

Az EVAT Zrt. közleményben válaszolt a vádakra:

Az EVAT Zrt. határozottan visszautasít minden olyan vádat, melyek szerint cégünk politizál és „politikai utasításra” zárta volna be a Katona téri parkolóházat!

A parkolóház bezárására azért kényszerült az EVAT Zrt., mert a polgármester úgy várta volna el annak üzemeltetését, hogy a veszteségek kompenzálásától teljes egészében elzárkózott - miközben éppen az önkormányzat megbízásából (!) látta el ezt a feladatot társaságunk.

 

Tisztelettel megkérjük a polgármestert, fejezze be az EVAT Zrt. politikai alapon történő támadását, besározását és vegzálását, mely most már hónapok óta tart.

Helyette azt kérjük, az önkormányzat rendezze a társaságunk felé fennálló több száz millió forintos tartozását, majd dolgozzunk együtt korrekt, szakmai alapon. Az EVAT Zrt. számára ahogyan eddig, úgy ezután is a legfontosabb Eger város és az egriek érdeke, valamint a vállalt feladataink magas minőségen történő ellátása.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló