2023. december 11., Árpád

Eger ügye

#eger csillaga #csank jános

Az Érsek utca tizedik díszköve Csank János futballedző nevét viseli

Csarnó Ákos 2023.10.01. 17:32

 

"Most itt állok, ahol huszonéves koromban sétáltam. A legmerészebb álmomban sem gondoltam volna, hogy a történelmi belvárosban egyszer felkerül a nevem egy kőre, s múlhatatlanul hirdeti, hogy itt éltem. Ha csak egy részét érezheti valaki annak, amit most érzek, akkor azt mondom, már érdemes volt élnie. Eger Észak-Magyarország ékszerdoboza, szép város, gyönyörű hangulattal, ahol minden lépésnél valami érdekeset lát az ember." - Csank János mesteredző szavait az Eger Sikeréért Egyesület idézte a hivatlos közösségi oldalukon.

Csank János Ózdon született, 1946. október 27-én. Első egyesülete az Ózdi Kohász volt. 1972-ben került az Egri Dózsához. Játékos pályafutása során (illetve a városi futball átszervezése után az Eger SE csapatában) töltötte a leghosszabb időt. 1983-ban került az első csapathoz edzőként, amelyet aztán feljuttatott az élvonalba. A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya volt 1996 és 1998 között. Emellett számos más hazai és külföldi csapatot vezetett. Kétszer, a Váccal és Ferencvárossal bajnoki, míg a Békéscsaba csapatával magyar kupa győzelmet szerzett.

indexkép: Eger Sikeréért Egyesület facebook

 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló