2024. június 18., Arnold Levente

Eger ügye

#egerplusz #eger #gárdonyi géza színház #fesztivál

Az egri teátrum előadásával indul a keresztény színházi fesztivál

Barna Benedek 2021.10.20. 14:52

November elején az Újszínházban is eljátssza A nagymama című darabot a Gárdonyi társulata.

 

November 3-án nyílik a VII. Keresztény Színházi Fesztivál az Újszínházban; a vasárnapig tartó rendezvényen az előadások mellett kiállítás, beszélgetés és koncert is lesz – számolt be az MTI.

 

A produkciókkal a szervezők a hit és a szakralitás közösségformáló, valamint nemzetépítő es -megtartó erejére szeretnék felhívni a figyelmet – idézik Dörner Györgyöt, a teátrum igazgatóját.

November 3-án tartják a megnyitót a Nagyszínpadon, a fesztivál az egri Gárdonyi Géza Színház előadásával, Csiky Gergely A nagymama című darabjával fog indulni, Blaskó Balázs rendezésében.

Szintén a nyitónapon az Újszínház Galériában nyílik Mayer István, a népművészet mestere, szobrászművész és szemeskályha készítő mester kiállítása.

nagymama
Az egri társulat A nagymama című előadása (Kép forrása: Gárdonyi Géza Színház / Facebook)

November 4-én tartják a Szakralitás a művészetben című szakmai beszélgetést a Bubik István Stúdiószínpadon. Az érdeklődők 19 órakor találkozhatnak Böjte Csabával és színjátszóival a Nagyszínpadon. A gyerekek ez alkalommal A muzsika hangja című világhírű musical részleteit adják elő a közönségnek – írják a közleményben.

 

Fazekas István A pillanat érkezése című, Bártfay Rita által rendezett monodrámája november 5-én tekinthető meg a Bubik István Stúdiószínpadon. Gróf Széchenyi István szerepében Jánosi Dávid lesz látható. 19 órakor viszik színpadra a Veszprémi Petőfi Színház Békediktátum-Trianon 100 című előadását, Oberfrank Pál rendezésében. Az előadás a Nagyszínpadon lesz látható.

 

November 6-án mutatják be az Abigél titkai című előadást, Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész előadásában és szerkesztésében a Bubik István Stúdiószínpadon. Este a Szent Efrém Férfikar Angyalszárnyak című koncertje hallható a Nagyszínpadon. A férfikar 2019-ben jelentette meg Wings című lemezét, amely négy kontinens dallamait eleveníti meg.

 

November 7-én kerül színpadra Bártfay Rita rendezésében Fazekas István Zrínyi Ilona című történelmi monodrámája a Bubik István Stúdiószínpadon. Zrínyi Ilona szerepében Brunner Márta lesz látható, Caraffa generális hangja Dörner György lesz. 19 órakor lesz látható a Csíksomlyói passió a Nagyszínpadon, Nagy Viktor rendezésében. Az előadáshoz Rossa László a drámához szorosan kapcsolódó zenei anyagot készített, részben a passiókban gyakran szereplő egyházi énekek felhasználásával. Az előadást az Újszínház Kerényi Imre emlékének ajánlja.

 

A fesztivál programja IDE KATTINTVA olvasható.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló