2024. június 22., Paulina

Eger ügye

#egerplusz #eger #kánikula #hőségriasztás

Az egri önkormányzat is vízosztást tart a kánikulában, a városi strand pedig tovább marad nyitva

Barna Benedek 2022.07.20. 14:26

A főtéren is kaphatnak vizet a járókelők.

 

Szerdán nulla órakor életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt harmadfokú hőségriasztás. A nagy melegben a Volán az egri buszpályaudvaron ásványvizet oszt a napokban, és az önkormányzat is igyekszik hűsíteni az embereket: a város hivatalos Facebook-oldalán bejelentették, hogy a Városi Diáktanács tagjainak közreműködésével

csütörtökön délután 14 órától vízosztást szerveznek a Dobó téren és környékén.

vízoszt
Kép forrása: Eger Város Hivatalos Oldala / Facebook

A posztban emlékeztetnek, hogy emellett a város három pontján felállított párakapuk is enyhülést tudnak adni a hőségben, továbbá a Dobó téren, az Érsekkertben és a várban napvitorlákat is kihelyeztek, amelyek alá be lehet húzódni egy kis pihenésre. Közben pedig a város locsolóautói is járják az utcákat.

A város közösségi oldalán ezen kívül arról is beszámoltak, hogy a kánikulára való tekintettel az Egri Termál-és Strandfürdő meghosszabbította nyitva tartását: szerdán és csütörtökön 21 óráig várják a hűsölni vágyókat.

 

A harmadfokú hőségriasztást olyankor léptetik életbe, amikor a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot. Hacsak időközben nem hosszabbítják meg, az intézkedés szombat éjfélig marad érvényben.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló