2024. június 23., Zoltán

Eger ügye

#momentum mozgalom #rezsiválság #adóemelés

Az egri Momentum nem támogatja magánszemélyek adóemelését, de a városi ingatlanok eladása átgondolatlan szerintük

Csarnó Ákos 2022.11.24. 08:14

 

Sajtótájékoztatót tartott szerdán Jánosi Zoltán a Momentum egri elnöke, aki a napok egyik meghatározó ügyében, a helyi adók emelése miatt szólalt meg.

„Az általunk megismert Eger Megyei Jogú Város 2022. november 24-i közgyűlési anyagok egyike, a rendelettervezet az építményadóról több helyen jelentős változásokat tartalmaz. Mi a Momentum Mozgalom semmilyen, a magánszemélyeket közvetlenül érintő adóemelést nem támogatunk” – szögezte le Jánosi.

Mirkóczki Ádám és Minczér Gábor az adóemelésekről és a 2 milliárd forintos városi vagyon eladásáról pár órával korábban tartott sajtótájékoztatót (erről ide kattintva olvashat). A Momentum elnöke szerint ez nem több mint gyűlölet, nem több mint kommunikáció.

Ki hiszi el, hogy pénteken jutott bárkinek is eszébe, hogy el kellene adni a város vagyonát? – teszi fel a kérdést. A városházán még nagyobb a baj szerinte, a 43 ingatlan eladásának ötlete pusztán csak kommunikáció, a városi ingatlanokat így nem lehet eladni.

Jánosi Zoltán példát is hoz a korábbi ingatlaneladások furcsaságainak alátámasztására. A csütörtöki közgyűlésen szerepel egy tájékoztató, mely a különleges jogrend alatt hozott polgármesteri határozatok végrehajtásáról szól. Az előterjesztés szerint számos egri ingatlant adott el Mirkóczki Ádám versenyeztetés, pályáztatás nélkül, figyelmen kívül hagyva teljes mértékben Eger város érdekét – ezt már Jánosi teszi hozzá. Fellelhető két értékbecslés, mely egymástól néhány száz méterre található önkormányzati telket egyik esetben 60 ezer forint/m2 árra, míg a másikat 20 ezer forint/m2 árra értékelte fel. Jánosi szerint érdekes, hogy egyik esetben az eladásról a döntést a közgyűlés hozta, míg a másikban a polgármester egyedül, kihasználva a különleges jogrend alatti egyszemélyes döntési lehetőséget.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló