2024. június 24., Iván

Eger ügye

#egerplusz #eger #eszterházy károly katolikus egyetem #kazinczy-érem

Az egri egyetem két hallgatója is Kazinczy-érmes lett

Barna Benedek 2022.05.16. 18:40

A Kazinczy Szép Magyar Beszéd Versenynek mindössze tizennégy résztvevője kapott ilyen elismerést.

 

Duplázott az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) a jubileumi, 50. országos Kazinczy Szép Magyar Beszéd Versenyen: két hallgató is Kazinczy-érmes lett – számolt be hétfőn az egri egyetem honlapja.

 

A napokban rendezték meg a felsőoktatási intézmények hallgatói számára a verseny országos döntőjét, immár 50. alkalommal. A megmérettetésnek ezúttal a Pázmány Péter Katolikus Egyetem adott otthont. Az országos versenyen a hazai és a határon túli egyetemek azon hallgatói vettek részt, akik a helyi fordulók során a legjobbaknak bizonyultak. A fiatalok délelőtt a szabadon választott szövegeket mutatták be, majd az ebédet követően a kötelező szöveget kellett felolvasniuk. A Kazinczy-emlékérmeket a zsűri elnöke, Dr. Bóna Judit (ELTE BTK) adta át a legjobban szereplő hallgatóknak.

 

Az Eszterházy minden évben maximum két hallgatót kvalifikálhat a megmérettetésre, ezúttal Sulyok Boglárka és Klusovszki Kíra képviselte intézményünket, akik a legmagasabb elismerésben részesültek: Kazinczy-érmet szereztek. Mindkettőjük felkészítő tanára Dr. Jánk István, a Magyar Nyelvészeti Tanszék adjunktusa volt.

kazincy-érmek-
Kép forrása: uni-eszterhazy.hu

A versenykiírásnak megfelelően a résztvevők 20–21. századi magyar publicisztikai, esszé- vagy szépprózai szabadon választott szövegek, valamint a zsűri által meghatározott kötelező szöveg értő és kifejező felolvasásával adtak számot felkészültségükről. A szoros és magas színvonalú versenyben az elismert szakemberekből álló zsűri mindössze 14 hallgatót díjazott Kazinczy-éremmel.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló