2024. július 20., Illés

Eger ügye

#sport #labdarúgás #ese

Az Eger SE U11-es csapata Salzburgban nyert kupát

Csarnó Ákos - ESE 2024.06.28. 16:54

Beszámoló a sikeres osztrák túráról

 

Salzburgba látogatott el az Eger Se U11-es csaptata a múlt hétvégén, ahol megmérettethette magát a 10. Itzlinger Sommercup-on. Tíz különböző nemzet és összesen húsz csapata nevezett a tornára – foglalta össze Nagy Zoltán vezetőedző az Eger SE honlapján. Az Eger SE csapata mellett az FC Nagykanizsa valamint az Érdi VSE játékosaiért is izgulhattak a magyarok.

 

fotó: egerse.com

 

Szombaton a csoportmérkőzéseket játszották, 23 rúgott és 1 kapott góllal, 4 győzelemmel a hátuk mögött csoport elsőként zárták a napot.

Eger SE-FC Majevica Lopare (Bosznia-Hercegovina) 3-0

Eger SE-FK Hovorany (Csehország) 8-0

Eger SE-KS Kolejarz Prokocim Krakow (Lengyelország) 9-0

Eger SE-SV Burgweinting (Németország) 3-1

 

Vasárnap a legjobb 8 között az Érdi VSE legjobbjaival játszottak egy remek mérkőzést és a lefújást követően már a legjobb 4-be jutott az egri csapat.

 

Eger SE-Érdi VSE 5-1

 

A döntőbe jutásért az ACF Fiorentina fiók csapatával az Olasz Sestese Calcio SSD csapatával játszottak. A csapat sikeresen vette az akadályt és bejutott a döntőbe.

 

Eger SE- Sestese Calcio SSD 3-1

Nagyszerű menetelést követően elérkezett a várva várt pillanat, döntőben a csapat. Ellenfelünk Lengyelország egyik korosztályos csapata: BTS Rekord Bielsko-Biala. Egy nagyon izgalmas, fordulatos, döntőhöz méltó mérkőzést láthattak a jelen lévő családtagok, hozzátartozók, szurkolók. A rendes játékidő leteltével nem született döntés, 2-2 volt az állás, következett a büntetőpárbaj. Egri oldalról 3 rúgás után mind háromszor rezgett a háló és hibátlan mutatóval menetelt a csapat előre. A Lengyel csapat első lövése ugyan becsorgott a kapuba, de a soron következő 3 lövésből nem született gól. Köszönhető ez Katona Ákos egész torna ideje alatt kimagasló kapusteljesítményének!

Eger SE- BTS Rekord Bielsko-Biala 5-3

 

A torna során összesen 7 mérkőzésünk volt, 36 rúgott és 6 kapott gól lett a végső mérleg. A torna során bátor és kezdeményező játékot mutatott a csapat és a remek hozzáállásnak köszönhetően meg is lett az eredmény, az arany érem!

 

fotó: egerse.com

 

A csapatkapitány Menyhárt Ádám nem csak a csapat összetartásban jeleskedett, hanem a pályán nyújtott teljesítménye is példaértékű volt. Mind támadásban, mind pedig védekezésben egyaránt lehetett rá számítani és a stabilitást megadva a gólpasszok mellett 3 gól is jegyezhető a neve mellé.

 

A csapat gólzsákja és a torna gólkirálya Kovács Barna Áron lett, aki mind ezt egy évvel fiatalabb játékosként érte el. Külön öröm volt, hogy a támadások gólra váltása mellett a védekezésben is kivette a részét és a labdamegtartásoknak köszönhetően sok szabadrúgást is kiharcolt a csapatnak.

 

A tornán minden játékos egytől egyig remek teljesítményt nyújtott, azonban nem lehet elmenni szó nélkül Katona Ákos kapusmunkája mellett. Magasan a legjobb kapus volt a tornán, mely állítást a többi csapat mellett a szervezők is megerősítették. Labdabirtoklásban és támadásfelépítésben is a csapat hasznos tagja volt. Mindamellett, hogy a legkevesebb gólt kapta, a büntetőpárbajban is remekelt és nagyban hozzájárult, hogy a végén Egerben találjon új otthonra a serleg.

A tornagyőztes csapat névsora:
Becze-Tar Hunor, Fazekas Benedek, Gál Gergely, Holló Áron, Horváth Simon, Kaszás Benett, Katona Ákos, Kovács Barna Áron, Lévai Ákos, Menyhárt Ádám, Poczok Marcell, Salamon Bulcsú, Veres Hunor, Veréb Balázs.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló