2024. február 25., Mátyás

Eger ügye

#egerplusz #eger #ternyák csaba

Átvette állami kitüntetését dr. Ternyák Csaba egri érsek – FOTÓ

Barna Benedek 2021.06.03. 19:34

A Magyar Érdemrend középkeresztjét kapta. Az elismerésről még korábban döntöttek, de tavasszal a járvány miatt elmaradt az átadás.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön a Karmelita kolostorban az egyházi, a külhoni magyar, a magyarországi nemzetiségi élet kiválóságainak adott át március 15. alkalmából odaítélt kitüntetéseket a magyar állam nevében.

 

A politikus többek között arról beszélt, hogy a történelemben a rendkívüli érdemeket, nagy teljesítményeket mindig jutalmazta a közösség. Semjén Zsolt szerint a kitüntetés egyfajta megerősítés az egyes embernek, aki kapja. "Hiszen van egy visszajelzés, az állam, a közösség részéről, hogy a munkáját a közösség elismeri, tiszteletre méltónak tartja" – tette hozzá.

 

A miniszterelnök-helyettes hozzátette: a kitüntetések fontosak az állam részéről is, hiszen az államnak természetes kötelessége, hogy a rendkívüli érdemeket, a nagyszerű tetteket, teljesítményeket elismerje. Még fontosabbak a kitüntetések az egész nemzetnek, az egész közösségnek, az egész országnak, mert olyan életpéldákat állítanak az egész magyar társadalom elé hitéleti, nemzetpolitikai, tudományos, művészeti, kulturális, sport és az élet minden területén, amelyek példaértékűek és megtartó erőt jelentenek a nemzet számára – jelentette ki Semjén Zsolt.

Az a nagyszerű teljesítmény, amit önök nyújtottak, amit önök letettek a magyar nemzet asztalára, annak nemzetmegtartó jelentősége van, mert minden magyar büszke lehet azokra az érdemekre, azokra a művekre, azokra az életpéldákra, amit önök a magyar nemzetnek adtak

 – fogalmazott a miniszterelnök-helyettes, megköszönve a magyar állam nevében valamennyi kitüntetett munkáját, szolgálatát.

 

A rendezvényen a miniszterelnök-helyettes március 15. alkalmából Áder János köztársasági által adományozott elismeréseket adott át 32 személyiségnek, köztük dr. Ternyák Csaba egri érseknek. Tavasszal átadóünnepség a koronavírus-járvány miatt maradt el. 

D_KOS20210603055
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes átadja a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést Ternyák Csaba metropolitának, az egri főegyházmegye érsekének, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alelnökének (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló