2021. május 14., Bonifác

Eger ügye

#eger #egri főegyházmegye #katolikus egyház #mise

Április közepétől újra nyilvánossá válnak a misék Egerben

2021.04.10. 07:52

A járványügyi óvintézkedések továbbra is maradnak.

Tekintettel az óvatos állami enyhítésekre és a beoltottak növekvő számára, az Egri Főegyházmegyében, mint ahogy az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében is, 2021. április 17-én, szombattól ismét a nép részvételével végezhetjük a szentmiséket, a püspöki konferencia irányelveinek megtartásával – tájékoztatott honlapján a Főegyházmegye.

 

Továbbra is kötelező a maszkviselés, a kézbe áldoztatás, a kézfertőtlenítő használata, valamint a távolságtartás, és a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentés további intézkedésig szintén érvényben marad.

 

A Főegyházmegye azt kérte mindenkitől, hogy a templomaikon kívül, a plébániáikon és az oktatási, szociális, egészségügyi és más intézményeikben továbbra is mindenben kövessék az állami előírásokat. "Felhívjuk a figyelmet, hogy aki a koronavírus betegség bármilyen tünetét észleli magán vagy családján, az maradjon távol a liturgikus közösségtől" – zárul a közlemény.

minorita templom - eger PONT hu
Fotó: eger.hu

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló