2022. november 26., Virág

Eger ügye

#egerplusz #eger #sport #sike andrás #birkózás #életműdíj

Albert Életmű-díjat kapott Sike András

agriapsort.hu 2022.04.26. 17:54

Az egri születésű edző vasárnap vehette át az elismerést.

 

A Ferencváros labdarúgó csapata vasárnap vendéglátóként 2-1-re verte meg az Újpest FC-t az OTP Bank Liga 29. fordulójában, ezzel a hátralévő játéknapok eredményétől függetlenül megnyerte története 33. bajnoki címét.

 

A telt ház előtt megrendezett mérkőzés kezdőrúgását megelőzően a Ferencvárosi Torna Club olimpiai bajnok birkózóját, a birkózó szakosztály vezetőjét, Sike Andrást ünnepelte. Az 56 éves, egri születésű szakember Albert-életmű díjat vehetett át az Albert Alapítvány ügyvezetőjétől, Albert Magdolnától.

 

 

Az Albert Alapítvány 2013-ban alapította meg az Albert Életmű-díjat, amelyet olyan edzőknek, sportvezetőknek ad át évről évre, akik kiemelkedő nevelői munkát végeznek évek óta a Ferencvárosi Torna Clubban, és több sikeres bajnokot, eredményes sportolót felneveltek már.

 

Szöul ötkarikás bajnokának, a kötöttfogású válogatott szövetségi kapitányként is tevékenykedő Sike Andrásnak kezei közül olyan olimpiai, utánpótlás és felnőtt világ- és Európa-bajnoki érmes kiválóságok kerültek ki, mint Bácsi Péter, Fodor Zoltán, vagy épp a budapesti kontinenstornán remeklő Muszukajev Iszmail és Váncza István.

Nagy megtiszteltetés, hogy az idei évben én kaphattam meg az Albert Életmű-díjat, külön öröm, hogy a díjat egy olyan fontos, telt ház előtt lejátszott futballmeccs előtt vehettem át, mint a labdarúgók bajnoki címéről döntő derbi. Köszönöm szépen mindenkinek!

– mondta el Sike András.

 

(Via agriasport.hu)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló