2023. november 29., Taksony

Eger ügye

#média #média eger

Alapítványi működtetés és új szemlélet lehetne a biztos alapja a Média Eger Kft. működésének

Csarnó Ákos 2022.11.17. 08:23

 

Sajtótájékoztatón ismertette elképzeléseit Komlósi Csaba kéviselő (Városért frakció vezetője) és Domán Dániel (korábbi önkormányzati képviselő-jelölt).

 

Komlósi úgy fogalmazott, hogy a Média Eger Kft., ami a város televízióját üzemelteti és az Egri Magazin kiadója is egyben, folyamatosan a mindenkori városvezetés függőségébe kerül. Így volt ez az előző, Habis lászló polgármester ideje alatt és így van most is, Mirkóczki Ádám ideje alatt is.

 

A médiacég az elmúlt három évben három vezetőt „fogyasztott” el, és most került kiírásra az új vezetői pályázat. Komlósi szerint pusztán egy új vezető nem tudja garantálni a jelenlegi helyzetben a kiegyensúlyozott tájékoztatást Egerben. Jobb megoldást javasol: a mostani, Közgyűlés vagy polgármester által akár személyesen is befolyásolható rendszer helyett egy alapítvány működtesse a helyi médiát, annak kuratóriumi összetétele lehet a garancia a kiegyensúlyozott működésre.

 

 

Lehet más a város médiacége, csak az akarat hiányzik hozzá - Domán Dániel nemcsak a sajtótájékoztatón mondta el véleményét, hanem a közösségi oldalán is beszámolt:

A hetekben írták ki a Média Eger Kft. ügyvezetői pályázatát, ugyanis nemrég az ügyvezetőjét menesztették pozíciójából. Megint. Addig nem beszélhetünk jobb közszolgálatiságról, ameddig a céggel kapcsolatos döntéseket az éppen regnáló politikai aktorok hozzák meg. A betokosodott rendszer miatt cégeink vezetői és alkalmazottjai egy állandó kiszolgáltatottságban léteznek. Kis városunkban is elmondhatjuk: az rendeli a nótát, aki fizeti a zenészt.

 

Korábban személyesen is érintett voltam az ügyben, így pontosan ismerem ezt a pályáztatási procedúrát. A leghangosabbak előszeretettel hitetik el a város lakóival, hogy ez egy átlátszó és normális működés, csak éppen az ellenkezője történik. Ahelyett, hogy esetleg érdemben változtatnának a struktúrán, ez a pályáztatás is csak egy látszatintézkedés marad.

 

Nincs itt semmi látnivaló, a régi pártfunkcionáriusok restaurálódnak a város különböző cégeinel. A legnagyobb probléma pedig ez: nem a fejek cserélődésére van szükség, hanem egy új szemléletre.

indexkép: mediaeger.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló