2024. május 20., Bernát Felícia

Eger ügye

#eger #városháza #rozis pizza #főépítész

A városvezetés tényleg megkérdőjelezi a Rozi's Pizzéria jövőjét! - FOTÓK és HANGFELVÉTEL

Csarnó Ákos 2023.04.18. 20:41

Nem biztosak a jövőbeli működés tekintetében.

 

Korábban írtunk arról a furcsa helyzetről, hogy nehéz helyzetbe került a Rozi’s Pizza, ugyanis Mirkóczki Ádám polgármester nevében és megbízásából Kacsó János főépítész olyan felszólítást küldött az Eger Termál Kft. vezetőjének, ami értelmében – a pizzázónak - szednie kellett volna a sátorfáját a Strand elől, a Petőfi térről.

 

Akkor, és azóta is teljesen értetlenül áll mindenki a felszólítás előtt. De most sikerült még mélyebbre süllyednie a városvezetésnek.

Információink szerint a pizzéria benyújtott a z egri Városháza felé egy kérelmet, hogy az eddig ideiglenesen (!!!) működő pizzéria helyett egy folyamatosan működő pizzériát alakíthasson és működhessen Egerben, a strand bejáratánál, 31-40 méterrel arrébb a korábbi, városvezetés által sérelmezett helytől kicsit távolabb.

 

A pizzéria üzemeltetője, Gulab kérelmet nyújtott be a városvezetéshez, amiben kérte az engedélyt egy folyamatosan üzemeltethető, így nyitva is lehető pizzázó működéséhez. Itt láthatók a képek a tervekről:

 

 

 

Mégis! Mit zavar egy ilyen pizzéria?

2023. április 17-én a Városi Urbanisztikai, Klíma és Környezetvédelmi Bizottság nyílt ülésén, napirenden kívül Komlósi Csaba bizottsági elnök kérdésére – miszerint mi a helyzet a Rozi pizzázójának ügyében - Kacsó János főépítész igen furcsa választ adott:

Nem vagyok benne biztos, hogy a tárgyi kérelem – amiről nem nyilatkozhatok – ezt az épített környezetet előrébb lendíti.

Vagyis a Eger főépítészének álláspontja nem hogy nem vállalkozásbarát, de inkább megtorló. Az alább meghallgatható, nyilvános bizottsági ülésen elhangzott nyilatkozata szerint Eger főépítésze a sajtót és a pizzériát okolja a kellemetlenségekért, holott nem közterületen áll a Rozi pizzéria. (A főépítész folyamatban kévő ügyről nem adhatott választ, csak napirenden kívül adhatott némi tájékoztatást.)

 

 

Az új fejleményekről megkérdeztük Gulabot is, a pizzéria üzemeltetőjét. Ő azt mondta, hogy neki abból van igazából elege, hogy a városban a „dogmák uralkodnak” és nem lehet egy élhető várost csinálni. Máshol, „Európában, a turizmus célpontjaiban, a városokban nyilvánvalóak a street-food szolgáltatások. Teljesen érthetetlen, hogy itt, Egerben, a turizmusból élő városban miért kell nekimenni egy ilyen kezdeményezésnek.”

 

A benyújtott tervek alapján amúgy tényleg érthetetlen, hogy a „barokk belváros” részeként egyáltalán nem nevezhető strand bejárat mellett, illetve a polgármester szerint tervezett vigalmi negyedhez pontosan illeszkedő street-food pizzéria akkor miért is nem maradhat a kérelmezett helyen?

 

Korábban beszámoltunk a pizzéria tarthatatlan helyzetéről és egy videó is készült arról, hogy mi a felek álláspontja:

 

 

 

Jelenleg tehát a városvezetés inkább befeszül mintsem, hogy szakmai önérzetétől feszítve, a helyi vállalkozó kezdeményezését engedje.

 

És természetesen nem a szakma a hibás, hanem a kommunikáció...

 

 

 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló