2024. május 20., Bernát Felícia

Eger ügye

#városháza #gasztro #vállalkozó #rozis pizza

A városvezetés elüldözné Eger egyik ikonikus utcai pizzázóját! Bajban a Rozi's Pizza.

Csarnó Ákos 2023.02.02. 15:21

 

Nehéz helyzetbe került a Rozi’s Pizza, ugyanis Mirkóczki Ádám polgármester nevében és megbízásából Kacsó János főépítész olyan felszólítást küldött az Eger Termál Kft. vezetőjének, ami értelmében jövő héten hétfőn szednie kell a sátorfáját a Strand elől, a Petőfi térről. Teljesen értetlenül áll mindenki a felszólítás előtt.

 

 

A helyi vállalkozó szívbemarkoló levelet írt a főépítésznek hogy változtassa meg a döntést de e mellett a pizzákat fogyasztó vásárlói és támogatói körét is arra kéri hogy álljanak ki mellette. A közösségi oldalán olvasható a levél, de mi is közzé tesszük, mert fontosnak tartjuk, hogy minél több egrihez eljusson a hír.

Mint már biztos többen hallottátok, településképi indokokkal megint elüldöztek a varosból. Hétfőn el kell vontatnom a standomat. Ez ügyben írtam egy levelet Kacsó János Főépítész Úrnak, amit nyílt formában itt is közzé teszek, illetve személyes meghallgatást kértem Mirkóczki Ádám Polgármester Úrtól. Ezt a kérvényt is mellékelem alább! Szeretném minden Kedves Vendégem támogatását kérni, aki bármilyen módon esetleg segíteni tud abban, hogy a Rozi's Pizza továbbra is rendelkezésére álljon az egrieknek es az Egerbe látogatóknak!

 

Tisztelt Kacsó Úr!

 

Január 31-én kaptam kézbe az Ön által aláírt határozatot, miszerint el kell vontassam a strand Petőfi téri bejárata elől a standomat. Bizonyára ön is tudja milyen nehéz helyzetben van a vendéglátás a magas alapanyag és rezsi árak miatt. Nekem jelenleg ez a stand az egyetlen bevételem, ráadásul holtszezon van, nagyon nehezen boldogulok, örülök, ha az adómra a számláimra és a kislányommal való folyamatos kapcsolattartásra össze tudom szedni minden hónapban a pénzt. Ez a legutóbbi rója rám a legtöbb kiadást, mivel a gyermekem nem Egerben él. Ha megtehetném nyilván nem fagyoskodnék egész nap az utcán január-februárban. Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy három éve küzdök folyamatosan, hogy életben tartsam a vállalkozásom és eközben tetemes adósságot halmoztam fel, amiből az előttem álló 2023-as szezon jelenti a kiutat. Ennek a folyamatnak nagyon fontos tényezője lenne ez a hely. Tudnia kell rólam, hogy soha nem iszom alkoholt, nem dohányzom és még kipróbálás szinten sem kábítószereztem soha és kizárólag a kislányomnak szentelem a szabad időmet. Ezeket a gondolatokat azért tartom fontosnak megemlíteni, hogy a külsőmmel kapcsolatos sztereotípiákat eloszlassam és teljesebb képet tudjon alkotni rólam. Tisztelettel, már-már könyörögve kérem, hogy jelen levél tartalmát mérlegelve és fontolóra véve, változtassa meg a döntését! Nem ezt a konténert szerettem volna ezen a helyen üzemeltetni, ez csak egy átmeneti gyors megoldás volt. Megállapodásunk az Eger Termállal úgy szól, hogy tavasszal, amikor nyit a hátam mögött lévő pénztár, arrébb kell vonulnom. A fotón látható, az utolsó fa es az ajándékbolt közti placcot néztük ki, amire a másik fotón szereplő, véleményem es a vendégeim véleménye szerint is nagyon hangulatos standot szerettem volna telepíteni. Néhány asztallal és napernyővel kiegészítve, nagyon szép, a városi környezetbe illeszkedő helyet tudnék itt kialakítani. A Rozi's Pizza mind arculatával, mind a pizzák minőségével Eger egyik színfoltja és ezt nem én állítom, hanem a vendégköröm minden egyes tagja, akik nagyon fel voltak háborodva, a hír miatt, hogy távoznom kell. Szinte mindenki arra biztatott, hogy kezdjek aláírást gyűjteni és többen kérdezték milyen fórumokon lehet engem támogatni. Az Egri Ügyek hírportál is jelezte, hogy beleállnak ebbe az ügybe és támogatást nyújtanak, ha szeretném. A Rozi's Pizza egy sikertörténet, ami a nulláról, tőke nélkül, barátok anyagi és morális támogatásával és egy nem túl jelentős uniós támogatás segítségével indult. Kizárólag a kislányom iránti szeretet, az akaratom és az erőfeszítéseim eredményeképp valósult meg. Ha az Önök támogatását is élvezhetném másoknak is példaértékű lehetne, hogy igenis lehet boldogulni kezdő vállalkozóként ma Magyarországon! Születésem óta egri lakos és most már egri vállalkozó is vagyok, aki próbál boldogulni ebben a nehéz gazdasági helyzetben. Jóindulatában reménykedve, tisztelettel kérem Önt, hogy döntése megváltoztatásával támogasson engem ebben!

 

Tisztelettel: Hajdú Zoltán

 

A levélen túl

 

Nemcsak a helyi vállalkozó áll értetlenül a döntés előtt, hanem mi is, illetve azok, akik szerint egy válságos időszakban, rezsiválság közepette, egy egri kisvállalkozót csuklóztatnak hatalmi harcokban, egy olyan vállalkozót, aki Eger egyik ikonikus intézményét vezeti, aki a városba színfoltot és finom ízeket hoz.

 

Az pedig egy fogós kérdés, hogy egy rendszámmal ellátott utánfutóra szerelt látványkonyha , vagyis egy jármű mióta minősül a rendelet hatálya alá.

 

 

Van egy jól bevált étel recepted? Befőzöl? Savanyítasz? Bort készítesz vagy szörpöt? Fűszerekkel foglalkozol? Láttál egy jó éttermet? Ajánlanál menüt? Vagy csak egyszerűen érdekel minden ami gasztro? Akkor itt a helyed :) Ha bármi, ami étel-ital-gasztro, színes-szagos és egri, akkor küld el nekünk mi pedig megosztjuk, hogy minél több emberhez eljuthasson! egriugyek(kukac)gmail.com
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló