2024. június 24., Iván

Eger ügye

#településkép #gasztro #rozis pizza

Roziék és az önkormányzat is a megegyezésre törekszik, egyelőre marad a pizzéria a helyén

Csarnó Ákos 2023.02.07. 19:47

 

Pár nappal a Rozi’s Pizza körül kialakult helyzet után megérdeklődtük a tulajdonostól, hogy mi a helyzet, ugyanis hétfő után kedden is kinyitott.

 

Korábban írtunk arról, hogy nehéz helyzetbe került a Rozi’s Pizza, ugyanis a településkép védelme érdekében hétfőn távoznia kellett volna a Petőfi térről, a strandhoz tartozó területről. A pizzéria tulajdonosa levelet írt a főépítésznek és találkozót is kért tőle.

 

 

Mint Gulabtól (ő a pizzéria üzemeltetője) megtudtuk, ez a találkozó a mai napon megtörtént. Áttörést nem értek el a felek, egyértelmű döntés ugyanis nem született. Nem is biztos, hogy a településkép védelme alá esik ez a mobil pizzéria, illetve a mostani hely – az utánfutó a pénztár előtt áll – csak átmeneti, egyébként is elvonult volna onnan pár méterrel arrébb, az uszodák irányába. Oda viszont már nem ezt a sérelmezett utánfutót helyezné ki, hanem egy állandó, helyben maradó pizzaterasz. Ez megoldás lehet hosszabb távra is.

 

 

A következő Közgyűlésen várható, hogy esetleg – pont emiatt az eset miatt is és azért, hogy a jövőben hasonló helyzetek ne alakuljanak ki – módosítják a településkép védelmi rendeletet.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló