2024. április 20., Tivadar

Eger ügye

#városgondozás #adventi vásár

A Városgondozás vízkereszt után is dolgozik

Csarnó Ákos 2024.01.05. 12:29

 

Sikeres adventi időszakot tudhat maga mögött Eger, melynek munkálataiban a Városgondozás Eger Kft. örömmel vett részt. Vízkereszt után, a január 8-i héttől kezdve a Városgondozás folyamatosan végzi a közterületi díszek eltávolítását, melyeket a következő karácsonyi időszakig védett helyen tárolnak majd.

 

Első lépés a Dobó téren lévő karácsonyfa bontása, a díszek és a világítás levétele után a fát kivágják és feldarabolják. A faanyagot az Önkormányzat által a szociális tűzifa programban megjelölt személyek fogják megkapni. Ezzel párhuzamosan a karácsonyi vásár faházait is elszállítja a Városgondozás, valamint a Dobó tértől kiindulva a díszvilágítás levétele is elkezdődik. A város teljes területén legkésőbb februárra minden díszvilágítás el lesz távolítva.

 

Emellett a Városgondozás hóügyelete továbbra is készen áll, amennyiben hidegebbre fordul az időjárás. A lehullott falevelek összegyűjtése a korábbi évekhez képest jobb ütemben haladt karácsony előtt, a még megmaradt lombokat a következő hetekben szállítja el a cég.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló