2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#városháza #közgyűlés

A választások előtti utolső ülését tartotta az egri Közgyűlés

Csarnó Ákos 2024.05.30. 14:18

Rendkívüli ülés volt.

A választások előtt rendkívüli testületi ülésen a közgyűlés 2019 óta regnáló tagjai 4 napirendi pontot tárgyaltak szerdán, köztük szó esett a város és Felnémet közbiztonságát, valamint a hajléktalan kérdést érintő problémákról, az önkormányzat 2023. évi zárszámadásáról, mely szerint a központi támogatások elszámolása kapcsán közel 17 millió forint plusz támogatási igény áll fenn a központi költségvetéssel szemben – tájékoztatott az egri önkormányzat a hivatalos közösségi oldalán.

 

Napirend előtti felszólalásban Pápai Ákos képviselő kérdezte a polgármestert a kiszivárgott hangfelvételekről, de Mirkóczki Ádám a rendőrségi nyomozásokra utalva nem ment bele a vitába.

 

A város 2023-as költségvetéséből 4.523.399.960 Ft milliárd forint maradvány keletkezett, melyből 3.258.497.442 Ft a 2024. évi költségvetésben már tervezett összeg. A maradvány kötelezettséggel terhelt összege 211.717.611 Ft, ebből 24.828.008 Ft szintén a 2024. évi költségvetésben került tervezésre – összegezték.

A testületi ülésen 1,2 milliárd forintról, az idei évi költségvetésbe eddig még be nem tervezett összeg felosztásáról vitáztak hosszan a képviselők, melyben az is szerepet kapott, hogy a Gárdonyi Géza Színház ismét a város pénzügyi támogatását kérte a 2024/2025-ös évad tervezéséhez.

 

Az ülésen 2 sürgősségi indítványt is szavaztak, az egyiket Mirkóczki Ádám polgármester a Tourinform Irodák felújításával kapcsolatban, míg a másikat Juhász Ádám terjesztette be, ami Kautzky Armand Jászai Mari-díjas érdemes művész, rendező, szinkronszínész jelölését tartalmazta az Egri Csillagok Sétánya 2024-es év díjára, művészet kategóriában.

 

indexkép: Eger város Hivatalos Oldala

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló