2022. július 7., Apollónia

Eger ügye

#egységben a városért egyesület #rongálás #emlékmű #tetemvár utca #török

A török és a magyar hősi halottakat is meggyalázta a rongáló az Egységben a Városért szerint

2021.03.16. 15:55

Megszólalt az egri közgyűlés legnagyobb frakcióját adó egyesület is a Tetemvár utcai rongálás ügyében.

Elhatárolódunk és elítéljük az elesett magyar és török katonák emlékművének megrongálását! - reagált az Egységben a Városért Egyesület a Tetemvár utcai emlékmű hétvégi megrongálására. 

tetemvár rongálás

Az ellenzéki pártok által támogatott és Eger legnagyobb közgyűlési frakcióját adó egyesület "felháborítónak és messzemenőkig gyalázatosnak tartja, hogy a 21. századi Európában, itt, Egerben megtörténhet olyan eset mely során bárki vagy bárkik kárt tesznek egy hősi katonai emlékműben".

A Fertálymesteri Testület által kezdeményezett, a városvezetés és az egyesületünk által is üdvözölt Török-Magyar katonai emlékmű ékes példája a történelmünkből fakadó sérelmek begyógyításának és a nemzeteink között húzódó lövészárkok betemetésének - fogalmazott az egyesület közleménye.

Az Egységben a Városért szerint egy ilyen kegyhely megrongálása nem kisebb bűnt jelent, mint mind a magyar, mind a török nemzet hősi halottainak emlékének meggyalázást.

Ezúton szeretnénk sajnálatunkat kifejezni Törökország magyarországi képviseletének irányába, külön kiemelve, mennyire elkeserítőnek tartjuk, hogy ennek az incidensnek éppen a Mi szűk hazánkban, Egerben kellett megtörténnie. Bízunk benne, hogy a Rendőrség a nyomozást minél hamarabb lezárja és a folyamat végén megtalálják a borzalmas tett elkövetőjét! - írták.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló