2023. február 2., Karolina Aida

Eger ügye

#parkolás

A polgármester és köre újragondolná az egri társasházak parkolási rendszerét

Csarnó Ákos 2022.09.20. 08:54

Mirkóczki Ádám, Minczér Gábor és Farkas Attila közleményben tudatta, hogy a soron következő közgyűlésen kezdeményezni fogják, hogy a többlakásos társasházak építése esetén a létesülő lakásszámot meghaladó legyen az adott telken belül elhelyezhető gépkocsik száma.

 

Egerben az egy lakóegységet tartalmazó telkeken az elmúlt években megszaporodott a többlakásos társasházak építése, mely több szempontból is jelentős hatást gyakorol a lakókörnyezetre. A negatív hatások csökkentése érdekében szükséges a folyamat közvetett módon történő szabályozása – hangsúlyozták az előterjesztők.

 

Eger Helyi Építési Szabályzata korábbakban az egy lakáshoz 1,5 db személygépjármű elhelyezését írta elő rendeltetési egységenként a többlakásos társasházak esetében. Ez korábban jó volt a közterületeken jelentkező társasházi parkolóigények visszaszorításához.

 

Azonban 2021. április 22. napjától hatályos OTÉK módosítás értelmében a lakás és üdülő önálló rendeltetési egysége után a helyi építési szabályzat kötelezően legfeljebb egy személygépkocsi elhelyezését írhatja elő. Az előterjesztők szükségesnek tartják, hogy továbbra is érvényesüljön Egerben korábban elfogadott és köztudatba beépült elv.

 

Éppen ezért kezdeményezik, hogy az Önkormányzat a meghatározott 1 db-ban maximált darabszámtól eltérően, szigorúbbat is előírhasson a helyi építési szabályzatban.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló