2023. február 2., Karolina Aida

Eger ügye

A koronavírus árnyékában – Mi lesz így a nyárra tervezett egri nagy rendezvényekkel?

S.I. 2019.11.30. 00:00

Utánajártunk, hogy jelenleg mi az helyzet a Feszt!Eger, az Egri Bikavér Ünnep és a Kaláka Fesztivál szervezésével. Nincsenek csupa jó híreink.

 

Komoly a veszélye annak, hogy Eger három jelentős, a nyár első felére tervezett szabadtéri rendezvénye elmarad, és csak a legjobb esetben lehet arra számítani, hogy ezeket későbbi időpontban is megtartják. Nem véletlen, hogy például a Feszt!Eger nevű fesztivál 2020-as programkínálata még nem elérhető a honlapjukon, ugyanis a rendezvény – melyre eredetileg május 30. és június 1. között került volna sor – talán a legkedvezőtlenebb helyzetben van az összes közül.

 

Az elmúlt években a legrangosabb magyar könnyűzenei előadókat felvonultató fesztivál szervezői az Egri Ügyek érdeklődésére megerősítették, hogy a Losonczy-völgybe tervezett eseményt az eredeti tervek szerint egészen biztosan nem rendezik meg és az új időpontról is csupán annyit közöltek, hogy „egyeztetés alatt van.” Ez alapján kevesebb esély mutatkozik arra, hogy a közkedvelt a völgy az Anna and the Barbies, a Hallott Pénz, vagy Gangxsta Zolee és a Kartell zenéjétől lesz hangos idén nyáron.

 

A bikavér folyhat, a kérdés, hogy mikor

 

A nyár leglátogatottabb rendezvénye az Egri Bikavér Ünnep a városban. Fotó forrása: a borünnep Facebook-oldala 

 

Jobb hírrel szolgált az Egri Bikavér Ünneppel kapcsolatban Eger Város Hegyközségének vezetője, Tarsoly József. A szervezők eredeti elképzelése szerint a július 9-én kezdődő, négy napon át tartó eseményt ugyan minden bizonnyal el kell halasztani, de ebben az esetben legalább létezik egy „B”-terv. „A rendezvény valószínűleg nem júliusban lesz” – közölte a hegybíró, aki hozzátette, hogy az új időpontról április közepén dönt az 1450 fős tagsággal bíró Hegyközség választmánya.

 

A legfrissebb elképzelés szerint az augusztus 20-ai héten kerülne sor a nagy tradíciókkal bíró rendezvényre. „Szerencsére a fellépőkkel csak szóbeli megállapodást kötöttünk, így nem kell majd írásos szerződéseket felmondanunk” – tájékoztatott Tarsoly József. Az viszont biztosra vehető, hogy az időpont csúszása esetén a tervezett program változni fog, ugyanis a hegybíró szerint „elképzelhető, hogy aki el tudott volna jönni júliusban, az augusztusban nem tudja vállalni a fellépést, de az ellenkezője is előfordulhat, azaz hogy olyan művészek jönnek el, akikkel korábban nem sikerült megállapodni”. Tehát minden jel arra mutat, hogy az egriek és az ide látogató vendégek a környék legjobb borait augusztus végén tudják majd megkóstolni a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben.

 

A kalákások bizakodnak

 

Bizakodva néznek a jövő elé a 41. Kaláka Fesztivál szervezői, bár az esemény már működő honlapja szerint a kezdéséig csupán 84 nap van hátra. „Készülünk a rendezvényre, mert úgy látjuk, van remény a létrejöttére” – árulta el az egyik főszervező, Marosi Veronika. „A felkéréseket elküldtük, a szerződéseket megkötöttük, de óvatosságból az elővételi jegyárusítást még nem kezdtük meg” – avatott be a részletekbe. Így pillanatnyilag a már említett honlapon hiába próbálunk meg a jegy- vagy bérletvásárlás menüpontra kattintani. Pedig a zenei fesztivál fellépőinek listája parádés, ugyanis a tervek szerint eljönne az Érsekkertbe többek között Palya Bea, a Magna Cum Laude, Novák Péter és az Etnofon, valamint Sebestyén Márta is, nem beszélve a rendezvény házigazdájáról, a Kaláka együttesről. „Egy hónap múlva derül ki, hogy mi lesz a terveinkből” – tájékoztatott Marosi Veronika.

 

(Címoldali fotó: a Feszt!Eger Facebook-oldala)

 

 

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló