2024. június 16., Jusztin

Eger ügye

#egerplusz #eger #olimpia #egri úszó klub #tokió

38 magyar úszó indulhat Tokióban, egri sportolók is bekerültek az olimpiai csapatba

Barna Benedek 2021.06.22. 14:18

Pár hét múlva már Japánban edzhetnek.

Amennyiben a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) jóváhagyja, 36 magyar úszó és két nyíltvízi úszó indulhat a tokiói olimpián – így döntött az MTI beszámolója szerint a Magyar Úszó Szövetség elnöksége, jóváhagyva Sós Csaba szövetségi kapitánynak az edzőbizottság által is megerősített előterjesztését.

 

"A csapat derékhadát az A-szintesek teszik ki, örvendetesen sokan teljesítették a biztos induláshoz szükséges kritériumot" – fogalmazott Sós Csaba. "Hogy akiket régen B-szintesként emlegettünk, azok indulhatnak-e, ez csak június 30-án dől el. Most ugyanis ezt 'meghívásos idő'-ként határozza meg a szabály, azaz a nemzetközi szövetségen múlik, hogy meghívja-e az adott versenyzőt Tokióba." A szövetségi kapitány jelezte: korábban ez automatizmus volt, most azonban kérdés, hogy a buborék-olimpián a szigorú intézkedések, a résztvevői létszám visszaszorítása miatt esetleg húznak-e a kereten. "Azaz még nem mondhatjuk biztosra, hogy ez az abszolút végleges névsor, csak reménykedünk benne" – tette hozzá.

A magyar olimpiai úszóválogatottba bekerült két egri sportoló, Békési Eszter (200 m mell) és Holló Balázs (4x200 m gyors) is, és mivel egyikük sem "meghívásos időt" értek el, a szereplésük biztos.

Egyesületük, az Egri Úszó Klub a közösségi oldalán már hírt is adott róla, hogy ők ketten három hét múlva már a japán Koriyama város akklimatizációs edzőtáborában végzi az utolsó simításokat a Tokiói olimpiára.

 

A két egri úszó a világversenyek előtti utolsó mérföldkőnek számító Budapest Openen is szépen szerepelt: Holló Balázs a 400m gyorsúszásban aranyérmet, a 200m vegyesúszásban bronzérmet szerzett, Békési Eszter a 400m gyorsúszásban ezüstérmes lett. Klubtársaik közül Hives Katica 800m és 400m női gyorsúszásban egyaránt bronzérmet szerzett, Ilyés Laura a 400m vegyesúszásban ezüstérmes, 200 háton bronzérmes lett. Az egyesület 4x100-as női gyorsváltója pedig a harmadik helyen végzett.

 

egri-uszoklub-hollo-b

(Képek forrása: Egri Úszó Klub Facebook-oldala)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló