2017. február 26. Géza

Mindenki ügye

Elkészült a törvénytervezet: így lehet majd drónt reptetni Eger felett

Népszava/Egri Ügyek | 2017. február 15. 09:28:23 | Utolsó frissítés: 4 napja
Meg minden máshol is. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium összeállított egy törvénytervezetet, amely alapján a drónt reptetőknek el kellene végezniük egy képzést és kötelező lenne a felelősségbiztosítás is.

 

A Népszava a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól származó információi szerint elkészült a régóta beharangozott dróntörvény tervezete, amely várhatóan idén nyáron lép majd hatályba.

 

A tervezet szerint súlyuk és méretük alapján osztják majd csoportokba a drónokat. A 25 dekagramm alattiak tulajdonosainak nincs teendőjük, az ilyen szerkezeteket játéknak minősíti a törvénytervezet. A 250 gramm és 2 kg közöttieket reptetőknek el kell végezniük egy online képzést, a 2 és 25 kilogramm közöttiek esetében pedig elektronikus nyilvántartásba kell venni az eszközt, a vezetőnek engedéllyel kell rendelkeznie, amelyhez szintén képzést kell elvégezni. A 25 kilogramm feletti drónok esetében már szakszolgálati engedély kell, valamint az eszköz légialkalmassági vizsgálatához üzemi és repülési naplót kell vezetni.

 

Az előzetes elképzelések szerint egy mobilalkalmazást is fejlesztenek, így a drónt használóknak friss infójuk lesz arról, hol engedélyezett az adott napszakban a repülés.

 

Bevezetik az üzemeltetők számára a felelősségbiztosítást is, arra az esetre, ha a drón valamilyen balesetet okoz. Azt is szabályozzák, hogy hol és mikor lehet majd repülni, és azzal kapcsolatban is lesznek előírások, hogy melyik drónnal milyen magasra lehet szállni.

 

Ennek örömére íme egy jó kis drónvideó Egerről és környékéről:

 

 Hozzászólok!

KIEMELT ÍRÁSAINK

Eger tényleg Európa Kulturális Fővárosa akar lenni 2023-ban
Már egyszer 2004-ben megpróbálta Eger az akkor 2010-es Európa Kulturális Fővárosa (EKF) cím elnyerését, de végül nem a hevesi megyeszékhely lett a befutó. Most a 2023-as EKF-cím a cél.

Eger tényleg Európa Kulturális...

Már egyszer 2004-ben megpróbálta Eger az akkor 2010-es Európa Kulturális...

NYEREMÉNYJÁTÉK – Készüljön...

Hamarosan itt a Nőnap, amikor minden a hölgyekről szól majd. Portálunk és...

Turizmus: Eger 2016-ban a...

Egész jól teljesített a város tavaly, olyan helyeket előzött meg Eger...
0
komment