2017. június 28. Levente

Mindenki ügye

Elkészült a törvénytervezet: így lehet majd drónt reptetni Eger felett

Népszava/Egri Ügyek | 2017. február 15. 09:28:23 | Utolsó frissítés: 4 hónapja
Meg minden máshol is. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium összeállított egy törvénytervezetet, amely alapján a drónt reptetőknek el kellene végezniük egy képzést és kötelező lenne a felelősségbiztosítás is.

 

A Népszava a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól származó információi szerint elkészült a régóta beharangozott dróntörvény tervezete, amely várhatóan idén nyáron lép majd hatályba.

 

A tervezet szerint súlyuk és méretük alapján osztják majd csoportokba a drónokat. A 25 dekagramm alattiak tulajdonosainak nincs teendőjük, az ilyen szerkezeteket játéknak minősíti a törvénytervezet. A 250 gramm és 2 kg közöttieket reptetőknek el kell végezniük egy online képzést, a 2 és 25 kilogramm közöttiek esetében pedig elektronikus nyilvántartásba kell venni az eszközt, a vezetőnek engedéllyel kell rendelkeznie, amelyhez szintén képzést kell elvégezni. A 25 kilogramm feletti drónok esetében már szakszolgálati engedély kell, valamint az eszköz légialkalmassági vizsgálatához üzemi és repülési naplót kell vezetni.

 

Az előzetes elképzelések szerint egy mobilalkalmazást is fejlesztenek, így a drónt használóknak friss infójuk lesz arról, hol engedélyezett az adott napszakban a repülés.

 

Bevezetik az üzemeltetők számára a felelősségbiztosítást is, arra az esetre, ha a drón valamilyen balesetet okoz. Azt is szabályozzák, hogy hol és mikor lehet majd repülni, és azzal kapcsolatban is lesznek előírások, hogy melyik drónnal milyen magasra lehet szállni.

 

Ennek örömére íme egy jó kis drónvideó Egerről és környékéről:

 

 Hozzászólok!

KIEMELT ÍRÁSAINK

Hamarosan indul a XXI. Egri Bikavér Ünnep
A környék legnagyobb borgasztronómiai fesztiválja idén is az Érsekkertben lesz, és ebben az évben is remek programnak ígérkezik.

Hamarosan indul a XXI. Egri...

A környék legnagyobb borgasztronómiai fesztiválja idén is az Érsekkertben...

Álló buszba szaladt egy BMW-s...

A sofőr könnyebben sérült, állítólag elvakította a nap.

Videó a Felnémet és...

Előzni csak megfontoltan és szépen. Szerencsére nagy baj nem lett, a...
0
komment