2024. február 24., Szökonap

Mindenki ügye

#fidesz #nemzetbiztonsági bizottság #völner pál

Egyszerűen nem mentek el a kormánypárti képviselők a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülésére

ugytudjuk.hu 2022.01.18. 13:42

A kisujjukat sem mozdítják Völner Pál volt államtitkár korrupciós ügye és Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos vélt visszaélései kapcsán.

 

Rendkívüli ülést hívott össze kedd reggelre a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke, Stummer János, írja a Telex. Az ellenzéki képviselők két ügyben kértek tájékoztatást az illetékes szervektől:

 

– Völner Pál korrupciós ügyében a volt államtitkár nemzetbiztonsági átvilágításait végző Alkotmányvédelmi Hivatal és a Központi Nyomozó Főügyészség vezetőit hívták meg,


– Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos kiszivárgott hangfelvétele ügyében pedig a Belügyminisztérium és az elhárításért felelős Alkotmányvédelmi Hivatal képviselőit várták a bizottság ülésére.

De a zárt ülés napirendjét sem tudták azonban elfogadni, ugyanis a bizottság kormánypárti képviselői nem mentek el, és így határozatlanképes maradt a testület. Így az ügyészség és az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársai hiába jelentek így meg a parlamentben, nem tudták őket kérdezni az ellenzéki képviselők sem.

A cikk megemlíti, nem példa nélküli, hogy a fideszes képviselők távol maradtak a nemzetbiztonsági bizottság ülésétől: a Pegasus-botrány kirobbanása után, júliusban is így tettek, amikor Pintér Sándor belügyminisztert hallgatta volna meg a bizottság.

A kormánypártok mindent elkövetnek (…), hogy a számukra kellemetlen ügyeket így vagy úgy, de elsumákolják

– fogalmazott Stummer János az ülés utáni sajtótájékoztatón.

 

 

Molnár Zsolt (MSZP) szerint

2014-ben és 2018-ban is így történtek az események. A kampányban a Fidesz-KDNP képviselői elbújnak a felelősség elől. Titkolóznak, szaboltálnak, bojkottálnak.

A sajtótájékoztatón Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője elmondta, a Sztojka-ügy kapcsán arról szerették volna kérdezni az illetékeseket, hogy jogszerű-e az adatgyűjtés a Belügyminisztériumban, és ezeket az adatokat később nem pártpolitikai célra használják-e. A Völner-ügy miatt pedig a nemzetbiztonsági szolgálatok adatgyűjtéséről és a végrehajtói kar ellenőrzéséről merültek fel kérdések.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló