2024. július 20., Illés

Környék ügye

#tisza-tó #jász-nagykun-szolnok megye #felvonulás #abádszalók

Hajós felvonulással zárják az idei szezont a Tisza-tavon

Barna Benedek 2021.09.07. 15:51

Tizenhat kilométeres útvonalat tesznek meg a hajósok.

 

Az Abádi Kikötő ismét megrendezi az Abádszalókról induló nagysikerű és látványos hajós felvonulását – ezúttal az évzárót – írja az I Love Tisza-tó Magazin.

 

A szervezezők szeretnék legalább évente egyszer összehozni a Tisza-tó hajósait (tengeri yacht, sporthajó, motoros lakóhajó, horgász hajó, horgász ladik tulajdonosokat, stb) egy közös eseményre. A felvonulást a lehető legkisebb hullámkeltéssel végezzük, a hajózási szabályzat rendelkezéseit betartva – írják. A részvétel feltétele a hajózási szabályzat előírásainak megfelelő, üzemképes, biztonságos vízi jármű és legalább 10km/h sebességre alkalmasság.

 

Az indulás időpontja: 2021. szeptember 18. (szombat) 11 óra, előtte 10:00-tól az Abádi Kikötő előtti vízterületen lesz a gyülekezés (akinek a hajója nem fér át a IV- es öblítő hídja alatt, a műtárgy Tisza felőli oldalán várja be a többieket, 11 óra 30 perckor).

 

A másfél órásra tervezett felvonulás nagyjából 16 kilométeres útvonala így néz ki: Bere-felső holt Tisza, 4. öblítő csatorna, élő Tisza,1. öblítő csatorna, Kunsági-csatorna műtárgya, Szalók Yacht Club, Abádszalóki strand, Abádi Kikötő.

 

A résztvevők online és telefonon is jelentkezhetnek, az elérhetőségek és a rendezvénnyel kapcsolatostovábbi részletek IDE KATTINTVA olvashatók.

 

A tavaszi, évadnyitó felvonulás ilyen volt:

 

 

(Indexkép forrása: Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló