2024. november 23., Kelemen Klementína

Vélemény

#gasztro #recept

Recept: vajban pirított harcsakockák fehérboros citrommártással


Pár éve közöltünk recepteket a husimado-blog.hu-ról, Hegyvári Zoltántól. Ő így fogalmaz:

 

Egy lelkes amatőr bejegyzései Eger gyönyörű városából, 2013-tól. Receptek, sütések, főzések - elsősorban a húsok, a grillezés világából. A blogban igyekszem bemutatni az ételek elkészítésének folyamatát fázisfotókkal, hogy a konyhában kevésbé jártasak is el tudják majd készíteni a bemutatott ételeket.

 

Most itt egy új étel, és nem tudunk ellenállni. 

Először is egy mélyebb serpenyőben vajat olvasztottam, majd reszeltem bele citrom héjat illetve a citrom levét is belefacsartam a vajas alapba. Só, bors, kevéske száraz fehér bor ment szintén az edénykébe, amit szépen kevergettem és melegítettem is. Amikor már úgy éreztem, hogy klassz lesz az íz, akkor főzőtejszínnel meglocsoltam az alapot és hagytam még egy pár percig rotyogjon a mártás. Szép egyenletes, kissé savas, de nagyon kellemes ízű öntet jött létre – így most kerülhetett sor a tészta és a halfilék elkészítésére is.

 

 

A teljes receptért és a gasztromómiai élvezetekért kattintsanak ide.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló