2024. július 21., Dániel Daniella

Eger ügye

#eger #időközi választás #orosz lászlóné

A Rózsa Károly utcai játszótér mellé képzelte el az új egri pihenőparkot Orosz Lászlóné

Barna Benedek 2022.06.15. 17:13

400-500 négyzetméteres területen kaphatna helyet az új, aktív pihenést szolgáló közösségi tér a fideszes képviselő szerint.

 

Az egri hetes számú körzet időközi választásán a Fidesz jelöltjeként induló Orosz Lászlóné Ibolya a kampánya részeként több utcafórumot is tart a városrész ügyeiről és saját elképzeléseiről. A keddre meghirdetett fórum témája egy új pihenőpark kialakítása volt, amely a képviselő tervei között szerepel. Mint kiderült, a parkot a Rózsa Károly utcai játszótér mellé képzelte el Orosz Lászlóné.

 

Az egerhirek.hu beszámolója szerint a politikus a fórumon arról beszélt, hogy minden nap látja, milyen sokan használják a kicsi játszóteret, és mivel mellette egy üres terület található, amely ráadásul önkormányzati tulajdonban van – Egri Közszolgáltatások Városi Intézményének (EKVI) a területe –, így szerinte kézenfekvő ötlet lenne a közösségi tér bővítése azáltal, hogy a játszótér mögötti 400-500 négyzetméteres területen egy pihenőparkot alakítanak ki.

 

Orosz Lászlóné a városi tévének nyilatkozva aról beszélt, hogy az EKVI igazgatójával, Szabó László együtt gondolkodtak azon, hogyan lehetne hasznosítani a kérdéses zöldterületet. Mint mondta, az elképzelése szerint ebben a parkban kicsik és nagyok is játszhatnának, emellett a felnőttek pihenni, olvasni vagy beszélgetni is kijárhatnának oda. A képviselő szerint a terület melletti betonfal lebontása, a tereprendezés és egy új kerítés építése 5-6 millió forintba kerülne. Ezt követően lehetne elkezdeni különböző eszközökkel a parkot, ennek kapcsán pedig a lakosság véleményét is kikérnék.

 

A fórumon a lakók is ötleteltek, felmerült pingpong- és teqballasztal kihelyezése, és volt olyan aki egy ügyességi drótkötélpálya kialakítását is javasolta. A TV Egernek az utcafórumról készített riportja alább megtekinthető:

 

 

tavasszal lemondott Berecz Mátyás helyére Orosz Lászlóné mellett három pártlogók nélkül induló jeölt, Domán Dániel, Bodnár Pál és Oravecz János Tamás pályázik, valamint Farkas Richárd borász (az egri városvezetés és a volt helyi jobbikosokból szerveződő Egri Gárdonyi Kör támogatásával), továbbá a szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom jelöltjeként induló, a helyi közéletben újoncnak számító Bábel Ildikó. Az időközi választás június 26-án lesz.

 

(Indexkép forrása: TV Eger / YouTube)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló