2024. június 15., Jolán Vid

Eger ügye

#mirkóczki ádám #városháza #jánosi zoltán #ignácz balázs #főispán #választás2024eger

A Fidesznek kedvező NER-lovag kinevezését a nyilvánvaló szabálytalanság ellenére sem kérdőjelezte meg a főispán

Csarnó Ákos 2023.10.09. 17:35

A főispán szerint is szabályellenes a közgyűlési döntés, de ez elnézhető most

 

Még augusztus végén történt, hogy az egri Közgyűlés 10 szavazattal Eged István Renátó NER-lovagot szavazta (róla ide kattintva olvashatnak) meg a Városgondozás Eger Kft. élére. Az ügynek máig nagy visszhangja van az egri közéletben, de Ignácz Balázs főispánnak sikerült olyat tennie, amire senki se számított.

 

A kinevező közgyűlési döntést követően János Zoltán (Momentum egri elnöke és az EVAT Igazgatóságának is tagja) a Kormányhivatalhoz fordult a tekintetben, hogy vizsgálja meg a Közgyűlés összehívásának követelményeit és állapítsa meg – mivel az nem felel meg Jánosi álláspontja szerint a jogszabályi előírásoknak – a kinevezés érvénytelenségét. Jánosi arra számított, hogy a Közgyűlés összehívására megadott 5 nap helyett csak 4-et „adott” Mirkóczki Ádám polgármester, így a döntés teljesen érvénytelen. Jánosi a hivatalos közösségi oldalára rakta ki a főispán levelét:

 

 

Így tehát a főispán szerint a döntés ugyan szabályellenes de mégis alapja lehet a Fidesznek kedves NER-lovag kinevezésének.Súlyosan relativizálja a kérdést és a jöre nézve rontja a hitelességet és a jogbiztonságot.

Érdekesség még az ügyben, hogy Pajtók Gábor az előző kormányhivatali vezető, aki jelenleg Eger és térsége országgyűlési képviselője a heil.hu portálnak korábban úgy nyilatkozott, hogy "ha törvénytelen volt a közgyűlés, akkor a döntés is az, de ezt a kormányhivatal jogosult vizsgálni törvényi felügyeleti jogkörében."

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló