2023. február 2., Karolina Aida

Eger ügye

#eger #sport #eszterházy károly katolikus egyetem #kajak-kenu #együttműködés #röplabda #evezősport

Több sportszövetséggel szerződött együttműködésre az egri egyetem

Barna Benedek 2022.02.06. 15:27

Bővül az Eszterházy edzőképzési kínálata.

 

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) az elmúlt időszakban tovább bővítette azon sportági szakszövetségek és partnerek körét, akikkel a Sporttudományi Intézet a mindennapokban együttműködik az edzőképzésben, továbbá közös szakmai programok megvalósításban – számoltak be az egri intézmény honlapján.

 

Együtt emelnék a kajak-kenu sport szakmai színvonalát

 

Az egyetem a korábbi, kiemelten hasznosnak ítélt szakmai és partneri tapasztalatok alapján háromoldalú megállapodást kötött a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel (MKKSZ) és a Sarudon működő Kalandpart Kft-vel. Az együttműködés célja a hazai kajak-kenu sport szakmai színvonalának emelése, a tudományos eredmények mindennapi gyakorlatba ültetése. A partnerek a fentieken túl közös célnak tekintik a vízi szabadidő sportok és a vízitúra sport hatékony népszerűsítését, szakmai támogatását. 

 

Az utánpótlás-nevelés elméleti és gyakorlati, szakmai hátterének biztosítása, utánpótlás versenyek szervezése, a tehetséggondozás, edzőtáborok, bemutató edzések és versenyek szervezése, lebonyolítása ugyancsak szerepel a közös tervek között.

 

A megállapodás egyik kulcsfontosságú elemének nevezték, hogy az egri egyetem Sporttudományi Intézetének aktív közreműködésével alakítják ki és működtetik majd a közép- és felsőfokú edzőképzést, továbbképzést valamint szakmai továbbképzéseket is szerveznek. Fontos célkitűzés, hogy az Eszterházy szakmai tudásbázisára építve a Magyar Kajak-Kenu Szövetség folyamatosan megismerje és gyakorlatba ültethesse a sporttudományok korszerű eredményeit. 

 

A fenti képzésekhez, edzésekhez vízbázist biztosít a Tisza-tónál a Kalandpart Kft., és a partnerrel – a természeti adottságokból fakadóan – külön megállapodást is kötött az egyetem. A dokumentum tartalmazza, hogy az EKKE a Sporttudományi Intézet hallgatói számára az elméleti tudás gyakorlati hasznosítása érdekében szakmai terepgyakorlatokat és táborokat, valamint továbbképzéseket és oktatatás-nevelési gyakorlatokat szervez Sarudon.

 

 

Az evezős sportot is támogatja az Eszterházy

 

Ugyancsak megállapodás született az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Magyar Evezős Szövetség között.  A magyar evezős sport hatékony fejlesztésének támogatása érdekében a dokumentumban megfogalmazott célok között szerepel edzőtáborok, bemutató edzések, versenyek és kupák közös szervezése, lebonyolítása, valamint a közép- és felsőfokú edzőképzés és -továbbképzés kialakítása és működtetése is.

 

Mint írják, kiemelt cél emellett az utánpótlás nevelés tudományos, elméleti és gyakorlati hátterének támogatása, illetve a tehetséggondozás elméleti és gyakorlati megvalósítása, fejlesztése.

 

Röplabdaedző képzést is kialakítanak

 

Hasznosnak és előremutatónak nevezték az egyezséget, amely az immáron látvány-csapatsportok közé sorolt röplabdázás sportszakmai színvonalának emelése, a tudományos eredmények mindennapi gyakorlatba ültetése érdekében született. Az elmúlt esztendők sikeres közös munkája nyomán írt alá háromoldalú megállapodást az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Magyar Röplabda Szövetség és a Vegyész Röplabda Club Kazincbarcika vezetése. 

 

A szerződés értelmében kiemelt közös cél a közép- és felsőfokú edzőképzés, továbbképzés kialakítása, működtetése az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Sporttudományi Intézetének aktív közreműködésével és irányításával, valamint szakmai továbbképzések szervezése, illetve a kazincbarcikai középszintű sportszervező és röplabda edző technikumi képzés szakmai irányításában való aktív együttműködés. A megállapodás szerint a felek közösen segítik az Észak-magyarországi régió egyik élcsapata, a VRCK szakmai munkáját, valamint együttműködnek a "Digitalizáció a sportban" program eredményességének növelése érdekében.

 

(Indexkép forrása: uni-eszterhazy.hu)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló