2024. július 22., Magdolna

Eger ügye

#városháza #parkolóház #evat #márai központ

Rendkívüli közgyűlést várható a parkolóház és a Márai központ ügyében

Csarnó Ákos 2023.06.12. 19:16

Mert nem tudtak egyről a kettőre lépni.

 

Mirkóczki Ádám polgármester két legutóbbi vétója miatt, a Márai Aktív Látogatóközpont támogatása és a Katona téri parkolóház üzemeltetése kapcsán van szükség a korábban törvényesen elfogadott döntések megerősítésére, mivel azokat a polgármester megvétózta -  a Fidesz-KDNP frakciója szerint.

 

A rendkívüli közgyűlés összehívásáról Orosz Lászlóné Ibolya, az egri Fidesz-KDNP képviselőcsoport frakcióvezetője írt a közösségi oldalán.

„Mivel Mirkóczki Ádám polgármester a törvényeket már a polgármesteri vétó kapcsán sem hajlandó betartani, a mai napon – ismét helyette dolgozva – a Fidesz-KDNP frakció rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte.”

A frakcióvezető szerint a polgármester lépése most már rendszeresnek tekinthető, mivel minden, ami neki kedvezőtlen határozat, azt rendszeresen megvétózza. Eddig a pontig legalább arra figyelt, hogy a törvényi kötelezettségeit e téren betartva összehívja az ilyenkor kötelező rendkívüli közgyűlést. Most már ez sem történt meg – írja Orosz Lászlóné Ibolya.

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló